مجله سماسازان

فرق رادیاتور پنلی و پره ای

فرق رادیاتور پره ای و پنلی

استفاده از رادیاتورها به شکل روز افزونی در حال توسعه است. رادیاتور پنلی یا پره ای به عنوان رایج ترین و بهترین نمونه های این دستگاه، بیشترین طرفداران را در بین محصولات گرمایشی به خود اختصاص داده‌اند. تفاوت رادیاتور پنلی و پره ای، موضوعی است که کاملا مربوط به ساختار های فنی و ظاهری این دو دستگاه بوده و همچنین انتخاب از میان آن ها، یک ترجیح استاندارد برای تامین نیازها و خواسته‌های خریداران خواهد بود. هریک از این دستگاه ها، به تناسب قابلیتی که دارند، کاربرد های متنوعی را به خود اختصاص می دهند و علاقه مندان باید در تطبیق نیازهای خود با ویژگی های رادیاتور مورد نظر، دست به انتخاب از میان آنها بزنند. فرق رادیاتور پنلی یا پره ای در ادامه به صورت مفصل مورد بحث قرار خواهد گرفت تا مشتریان بتوانند از روی آگاهی و با استفاده از دلایل منطقی خرید خود را انجام دهند.

فرق رادیاتور پنلی و پره ایویژگی های رادیاتور پنلی و پره ای

مقایسه رادیاتور پانلی یا پنلی و آلومینیومی یکی از اصلی ترین بخش های سیستم های گرمایشی مسکونی شوفاژ یا همان رادیاتور می باشد. رادیاتورها در دنیای امروزی از لحاظ جنس بدنه به دو بخش تقسیم می شوند :

  • رادیاتور پنلی(پانلی) فولادی
  • رادیاتور پره ای (آلومینیومی)

دوام و کیفیت بالای فولاد و مقاومت زیاد آن در برابر آب و رطوبت و زنگ زدگی این فلز را منحصر به فرد کرده است. نکته مهم در اینجا این است که فولاد مورد استفاده در ساخت رادیاتور گریدهای مختلفی دارد و هر چه گرید بالاتری داشته باشد از کیفیت و عمر بالاتری برخوردار است.

همچنین ضریب حرارتی بالاتر در رادیاتور پانلی و سازگاری فولاد رادیاتور که مانع خوردگی مس پکیج می شود، با توجه به محدودیت فضای خانه فضای کمتری را نسبت به رادیاتور پره ای به خود اختصاص می دهد و قیمت پایین تر و عدم نیاز به هواگیری از دیگر مزایای رادیاتور پنلی می باشد از لحاظ گرمادهی هر متر رادیاتور پانلی فولادی 2000 کیلوکالری بر ساعت گرما تولید می کند، هر متر رادیاتور پانلی معادل 16 پره 125 کیلوکالری می باشد.

جنس رادیاتورهای آلومینیومی موجود در بازار از نوع آلومینیوم خشک می باشد، به دلیل سبکی وزن رادیاتور آلومینیومی به راحتی به وسیله پایه های مخصوص قابل نصب بر روی دیوار می باشد.قابل تعمیر بودن و امکان تعویض و اضافه نمودن هر پره در صورت تأمین نشدن گرمای مورد نیاز و امکان فروش رادیاتورهای اسقاطی نیز وجود دارد و همین طور ضریب هدایتی بیشتر رادیاتور پره ای (ضریب هدایتی سرعت گرم یا سرد شدن می باشد و منظور ضریب حرارتی بیشتر نیست) .

میزان گرمادهی رادیاتور پره ای بین 100-135 کیلوکالری بر ساعت می باشد(البته این بازده گرمایی گفته شده مربوط به پرفروش ترین از لحاظ مناسب بودن قیمت و ترجیح مشتری می باشد، شایان ذکر است که رادیاتورهای آلومینیمی با میزان گرمادهی 220کیلوکالری بر ساعت نیز موجود می باشد )

از معایب رادیاتور پره ای میتوان به احتیاج به فضای بیشتر برای تولید گرمای یکسان در قیاس با رادیاتور پانلی و احتمال شکستگی یا لب پر شدن رادیاتور پره ای هنگام نصب بسیار بالاست، مصرف انرژی بیشتر و زمان گیر بودن و سیاه کردن دیوارهایی که بر روی آن نصب می شود، سختی نصب آن و عدم هماهنگی آلومینیم با مس پکیج که پیش تر راجع به آن بحث شد.

رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای

مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای باید بر مبنای فاکتور هایی انجام شود که هر یک از آنها به عنوان معیارهای دقیقی از نیاز به کاربر برای لوازم گرمایشی هستند. در واقع چرایی استفاده از رادیاتورها و تمامی اقدامات برند های سازنده برای پوشش نیازهای کاربر در قالب این دستگاه ها، از جمله عناوینی خواهد بود که به عنوان تمایز میان این دو محصول مطرح می شوند :

  • عمر مفید هر دستگاه : تعریف عمر مفید در دستگاه های رادیاتور مربوط به میزان مقاومتی است که باید در مقابل عوامل مخرب محیطی از خود نشان دهد. مهمترین و اصلی ترین عامل تخریب دستگاه های رادیاتور، زنگ زدگی و خوردگی این وسیله های گرمایشی می باشد. برند های سازنده این دستگاه ها برای مقابله با چنین موضوعی از بهترین آلیاژ برای این منظور استفاده می کنند. همانگونه که می دانیم رادیاتورهای پنلی از آلیاژ فولاد و رادیاتورهای پره ای از آلیاژ آلومینیوم ساخته می شوند، بنابراین به صورت کاملا طبیعی رادیاتورهای پره ای دوام و مقاومت بیشتری در مقابل زنگ زدگی از خود نشان می دهند. در سال های اخیر و با توسعه کاربری از رادیاتورهای فولادی، تولید کنندگان به دنبال مسیری برای حل مشکل زنگ زدگی این دستگاه ها بودند و بالاخره موفق به اجرای چنین مکانیزمی در ساخت این دستگاه ها شدند. روش ساخت سطح بالا و نوع آلیاژ به کار گرفته شده در این فرایند، باید از نوع گرید یک باشد تا میزان مقاومت فلز در برادر زنگ زدگی و خوردگی به شدت افزایش پیدا کند.
  • تعمیرات و نگهداری : ساختار رادیاتور های پنلی به شکل یک قالب صلب و غیر قابل جداسازی است. حتی در روند تولید این دستگاه نیز هیچ درزی برای ساختار اولیه آن در نظر گرفته نشده است و همین موضوع یکی از دلایل راندمان بالای این سیستم و شرایط ویژه آن برای انتقال حرارت است. اما موردی که وجود دارد و به همین دلیل امکان بروز آن بیش از مدل های پره ای است، در صورت لطمه دیدن بخشی از این دستگاه باید کل آن مورد تعمیر قرار گیرد، در نتیجه هزینه های احتمالی افزایش خواهد یافت و همچنین احتمال بازگشت آن به حالت اولیه سخت تر می شود.

رادیاتورهای پره ای و یا آلومینیومی، دقیقا نقطه مقابل نمونه های فولادی هستند و ساختار پره ای شکل آنها این امکان را به وجود آورده است که در صورت بروز مشکل برای هر یک از پره ها، امکان تعویض برای آن وجود داشته باشد و نیاز به تغییر ساختار کلی آن نباشد. حتی تعویض کلی و نو کردن هر یک از پره ها نیز هزینه های به مراتب کمتر از تعمیر یک رادیاتور فولادی خواهد داشت. اما ذکر یک نکته ضروری است، احتمال بروز مشکل در رادیاتورهای آلومینیومی بیشتر از رادیاتورهای فولادی است. در واقع برند های سازنده هم در زمینه کیفیت مواد اولیه و هم دقت در مراحل تولید، حساسیت های بیشتری را برای رادیاتور های پنلی به خرج داده‌اند. بنابراین دقت در این موضوع نیز می تواند راهنمای مناسبی برای انتخاب از میان این دو محصول باشد.

  • امکان فروش و جایگزینی : رادیاتورهای پنلی بدون امکان افزایش و کاهش ابعاد و در سایزهای مشخص شده ای به فروش می رسند. تمامی سازندگان و شرکت‌های فعال در زمینه ساخت پنل های رادیاتوری، استاندارد های سایز خاص خود را دارند که مشتری می تواند متناسب فضای مورد نظر، اقدام به انتخاب و خرید آن نماید.

اما رادیاتورهای آلومینیومی شرایط بهتری دارند. این رادیاتور ها که به صورت پره ای ساخته می شوند ، به راحتی می توانند از طریق افزودن یا کاستن تعداد پره ها، سایز های مختلفی را به خود بگیرند و به همین دلیل قابلیت فروش و جایگزینی آنها با نمونه های جدیدتر نیز آسان خواهد بود. خریدار این رادیاتورها می تواند ابعاد و سایز طولی این دستگاه گرمایشی را با اصلاح تعداد پره‌ها متناسب با نیازهای خود کند.

  • فرق رادیاتور پنلی و پره ایراندمان حرارتی : یکی از اصلی ترین معیارهای سنجش میزان قدرت و توان یک دستگاه گرمایشی، میزان راندمان آن برای انتقال حرارت به محیط است. در یک تعریف مقدماتی، راندمان را به عنوان توان دستگاه برای تبدیل مقدار مشخصی از سوخت به حرارت تعبیر می کنند. هر چه این مقدار بیشتر باشد به صورت بدیهی از راندمان بالاتری برخوردار است. با بررسی های تخصصی صورت گرفته بر روی میزان بازدهی شوفاژ پره ای یا پنلی، نتیجه عملی بدست آمده نشان از عدم تمایز چندان میان این دو محصول است، مگر اینکه نوع آلیاژ در هر یک از این دو تفاوت کیفیتی محسوس با دیگری داشته باشد و منجر به این راندمان متمایز شود.
  • میزان مصرف انرژی : رده بندی دستگاه رادیاتور بر مبنای مصرف انرژی نشان می دهد که میزان مصرف در نمونه های پره ای نسبت به فولادی بیشتر است. دلیل قطعی بابت این موضوع مربوط به حجم آبگیری بیشتر و فضای زیادی است که رادیاتور پره ای برای تولید یک مقدار مشخصی از گرما استفاده می کند.
  • نیاز به هواگیری : رادیاتورهای آلومینیومی به علت نوع جنس خاص آنها در تماس با اتصالات دیگر به علت خوردگی نیاز به هواگیری زیادی خواهند داشت. این موضوع در رادیاتورهای فولادی یا همان پنلی شدت کاهش داده شده و تقریباً می شود گفت که هیچ نیازی به هواگیری در طول مدت زمان استفاده از آنها نخواهد بود. همچنین باید دقت کرد که موضوع هواگیری و عدم توجه به آن به شدت سبب کاهش راندمان دستگاه رادیاتور می شوند و نمونه های فولادی از این چالش نیز جان سالم به در می برند.
  • نصب آسان : برای راه اندازی دستگاه های رادیاتور و در هر دو نمونه اشاره شده در این بخش، حضور نیروهای متخصص از سوی برندها برای انجام این کار ضروری است. این موضوع هم برای تایید گارانتی های تعلق یافته به دستگاه رادیاتور و هم برای نصب صحیح و بدون مشکل آن مزایای بسیاری دارد. با توجه به نوع آلیاژ به کار رفته در رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی، بدیهی است که مدل های پره ای به دلیل جنس آلومینیومی از میزان وزن کمتری برخوردار هستند و به همین دلیل نصب آنها به مراتب آسان تر از رادیاتور های پنلی خواهد بود. این سهولت نصب به دلیل وزن کم را در موضوع جابجایی و حمل و نقل نیز به همین شکل دارند.
  • کاربردهای صنعتی : نصب رادیاتور های پره ای در فضاهای صنعتی و محیط هایی با چالش های مربوط به احتمال بالای خطرات، سبب میشود که در صورت بروز هرگونه حادثه ای و یا اتفاقی مبنی بر ورود ضربه به دستگاه رادیاتور، خرابی های جبران ناپذیر به وجود آمده و هزینه های بالایی را به دارندگان تحمیل کند. به همین دلیل نیز معمولاً در چنین محیط هایی از رادیاتور پنلی یا همان فولادی استفاده می کنند. جنس خاص و با دوام این رادیاتورها، طول عمر مفید این دستگاه ها را در محیط های صنعتی به شدت بالاتر برده و محبوبیت بسیاری را به دست آورده است.

با توجه به آیتم های ذکر شده در خطوط بالا، پاسخ به این سوال که رادیاتور پنلی بهتر است یا آلومینیومی، تبدیل به یک تابع از نیازهای افراد و خواسته های محیط می شود. در واقع اینکه رادیاتور پنلی برای استفاده و کاربرد شما بهتر است یا رادیاتور آلومینیومی سوال بجا تری خواهد بود. علت این موضوع به دخالت عوامل محیطی علاوه بر تمایلات کاربر در انتخاب رادیاتورها برمی گردد.

اطلاعات بیشتر در خصوص: قیمت شوفاژ

‎‎

مقایسه رادیاتور پنلی بوتان و ایران رادیاتور

یک مقایسه و سنجش دائمی میان محصولات شرکت ایران رادیاتور و شرکت بوتان برای مصرف کنندگان وجود دارد. در همان ابتدا باید اشاره به این کنیم که این مقایسه هیچ ارزشی از طرفین برای مفهوم کیفیت کم نخواهد کرد و بدون شک بازار داخل کشور و همچنین خریداران آنها رضایت ایده آلی از محصولات این دو شرکت خواهند داشت.

اما بحث را محدود به یک محصول خاص به نام رادیاتور پنلی کرده ایم. با یک نگاه گذرا در مورد سابقه تولید این رادیاتورها در بازار، به وضوح می بینیم که ایران رادیاتور به مراتب زودتر کار را آغاز کرده و تجربه بالاتری دارد. بنابراین اگر معیار انتخاب این دستگاه میزان سابقه یک شرکت باشد، باید بیشتر سراغ ایران رادیاتور برویم.

شرکت بوتان اما کار را با تولید بسیار باکیفیت رادیاتورهای پنلی در چند سال اخیر آغاز کرده است. شرکت بوتان در یک همکاری نزدیک با شرکت های درجه یک اروپایی، مهندسی مجدد محصولات خود را آغاز کرد و توانست تحولات بی نظیری را هم در مورد کیفیت تولید و هم نوع مواد اولیه مصرفی ایجاد کند.

اطلاعات بیشتر در خصوص: رادیاتور پنلی بوتان

‎‎

آنچه در عمل رخ داده است، حساسیت بالای هر دو شرکت در مورد ارتقای سطح محصولات خود برای رقابت با یکدیگر و شرکت‌های خارجی وارد کننده محصولات مشابه بوده است. اما در مورد رادیاتورهای پنلی باید به این نکته اشاره کرد که شرکت بوتان برای ساخت نمونه های رادیاتوری فولادی خود به صورت الزامی از دو پنل در ساختار داخلی آن استفاده کرده است. این دو پنل و همچنین تعداد کانکتور های مختلف سبب شده است که چهار دسته از رادیاتور های این شرکت به نام های ایرتورپن، آی پن، آیو و گلدپن قابل شناسایی در بازار باشد.

تمامی این نمونه مدل های بوتان دارای ورق های فولادی بسیار ضخیم هستند و شکل ظاهری آنها به شدت زیبا است. همچنین راندمان حرارتی دستگاه های فولادی بوتان در مقایسه با سایر محصولات موجود در بازار به طرز محسوسی بالاتر است.

در مورد رادیاتور های پنلی شرکت ایران رادیاتور، مشخصات فنی را می توان تقریباً مشابه یکدیگر دانست با این تفاوت که ایران رادیاتور نمونه هایی با با یک پنل نیز به بازار ارائه کرده است اما شرکت بوتان اخیراً رادیاتور های تک پنله تولید نمی کند. در مورد مدل های شرکت ایران رادیاتور، تنوع سایز بسیار بالایی دارند و همچنین یکی از ویژگی های برتر آنها مربوط به مقاومت بالا در برابر ضربات و حوادث احتمالی است. هر دو از تولیدات این دو شرکت، به سادگی و با استفاده از باز کردن قاب های اطراف و مقابل قابلیت تمیز کاری دارند.

اطلاعات بیشتر در خصوص: رادیاتور پنلی ایران رادیاتور

‎‎

فرق رادیاتور پنلی و پره ای

گرمای رادیاتور پنلی بیشتر است یا پره ای

توان و ظرفیت حرارتی رادیاتور ها علاوه بر قابلیت های فنی موجود در پنل های آن، ارتباط مستقیم با جنس مواد تشکیل دهنده این دستگاه خواهد داشت. اگر ماهیت آلومینیوم و فولاد را شناخته باشید، می توانید به میزان سرعت آنها در گرمایش و سرد شدن پس از خاموشی پکیج پی ببرید. هر دوی این دستگاه های رادیاتور، با آغاز به کار سیستم مرکزی گرمایش مانند پکیج یا موتور خانه، به مرور زمان شروع به گرم شدن می کنند. رادیاتورهای پره ای سرعت بیشتری در این روند گرم شدن دارند و نسبت به رادیاتور های پنلی، در هنگام خاموش شدن سیستم گرمایش مرکزی نیز همین سرعت را برای سرد شدن حفظ می کنند. در واقع رادیاتورهای پنلی گرمای به دست آمده از طریق رسانای حرارتی آب را سخت تر از دست می دهند و می توانند در مواقع ضروری و احتمالا بحرانی، دمای هوای اطراف خود را تا مدت زمان بیشتری حفظ کنند. در کلیت موضوع ، با توجه به نوع و خاصیت آلیاژ آلومینیوم، رادیاتورهای پره ای در مورد انتقال حرارت عملکرد بهتری دارند.

کدام رادیاتور با پکیج دیواری سازگارتر است؟

سازگاری دستگاه های رادیاتور و پکیج های دیواری یکی از اصلی ترین معیار های انتخاب در هنگام خرید برای مشتری خواهد بود. توسعه استفاده و راه اندازی پکیج های دیواری در بناهای ساختمانی امروز سبب شده است، رادیاتور ها به عنوان سازگار ترین دستگاه های گرمایشی با آنها، به همان میزان توسعه پیدا کنند. بنابراین این روند روز افزون خریداری و نصب برندهای مختلف رادیاتور از همان جایی آغاز شد که پکیج ها این محبوبیت را در بین مهندسین و متخصصین امر پیدا کردند.

اما در مورد اینکه کدام یک از برند ها توانسته اند سازگارترین رادیاتور را با انواع پکیج بسازند، باید به نمونه های رادیاتور پنلی اشاره کرد. علت اصلی این موضوع مربوط به جنس فولادی این دستگاه ها می باشد که در ارتباط با اتصالات مربوط به پکیج، خوردگی های رایج آنها را متوقف کرده و خود نیز سبب به این خوردگی نمی شوند. برعکس خاصیت های این چنینی فولاد، آلومینیوم و رادیاتورهای پره ای، به شدت موجب خوردگی و ایجاد هوا در مسیر انتقال آب مورد نظر می شوند. به همین ترتیب راندمان پکیج و رادیاتور پایین تر آمده و استفاده از آن نیز به صرفه نخواهد بود. بنابراین رادیاتورهای پنلی فارغ از اینکه مربوط به چه برندی باشند، بهترین انتخاب برای استفاده همراه با پکیج های دیواری خواهند بود.

رادیاتور پانلی (پنلی) فولادی انتخاب بهتری برای پکیج دیواری می باشد به دلیل سازگاری فولاد با مس پکیج که قبلا به اشاره شد می باشد . در صورتی که در خصوص رادیاتورهای آلومینیمی (پره ای) مس پکیج با آلومینیوم رادیاتور تشکیل پدیده پیل الکترولیتی که منجر به تولید گاز هیدروژن می گردد که نیاز مداوم به هواگیری را در رادیاتور پره ای ایجاد کرده که این امر موجب پایین آمدن عمر مفید پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری خواهد شد.

راه اندازی و نصب رادیاتور های پره ای چه در مدلهای قدیمی آن به شکل شوفاژها و یا در مدل های اخیر آن چه به شدت دچار تحول و دگرگونی شده اند، وضعیت ها و منافع به مراتب کمتری نسبت به رادیاتورهای پنلی  خواهند داشت. در مورد اینکه رادیاتور پنلی یا پره ای برای سیستم گرمایش خانه انتخاب شوند، بهتر است روند تصمیم گیری را مربوط به بخش مرکزی سیستم گرمایش که اغلب به صورت پکیج های دیواری هستند مربوط بدانیم. با چنین فرضی حتماً گزینش رادیاتورهای پنلی بهترین انتخاب خواهد بود و تفاوت رادیاتور پنلی و پره ای در سایر ابعاد چندان اهمیت نخواهد داشت. به بیان بهتر فرق رادیاتور پنلی یا پره ای زمانی می تواند عامل انتخاب برای کاربر باشد که راندمان سیستم گرمایشی خانه را دچار چالش نکند. همان گونه که ذکر شد، رادیاتورهای پره ای به علت استفاده از آلومینیوم برای آلیاژ ساخت آنها، تاثیرات مخصوصی را در کاهش راندمان خواهند داشت.

در مطالب گفته شده بالا سعی ما بر این بوده که بدون هیچ گونه غرض ورزی مقایسه اجمالی بین رادیاتور پانلی و پره ای کرده باشیم تا بتواند راهنمایی کاملی برای خرید هر چه اقتصادی تر و بهینه تر شما عزیزان باشد ، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که رادیاتور پنلی که به نام ترکیه ای یا آلمانی فروخته می شود در 90درصد موارد غیر واقعی است به این دلیل اینکه کشور ما منبع غنی از فولاد در منطقه می باشد واردات این رادیاتور با توجه به اینکه قیمت تمام شده محصول را بالاتر می برد مقرون به صرفه نیست.

شما چه فکر می کنید؟

  1. مهران گفت:

    با سلام خیلی متشکر از دقت نظرتان .لطفا به مطلب فوق در مورد سازگاری رادیاتور پنلی و پره ا ی با موتورخانه هم بنویسید.

  2. علی گفت:

    سلام
    با تشکر از راهنماییتان

  3. اکبر گفت:

    سلام خیلی عالی و جامع توضیح دادین
    سپاس

  4. علی گفت:

    ممنون از راهنمایی شما.مؤید باشید.

  5. علی گفت:

    تشکر از راهنمایی شما

  6. مرتضی گفت:

    من بین دوتا گیر کرده بودم که با راهنمایی شما متوجه شدم با تشکر

  7. بابک گفت:

    ممنون عالی بود

  8. سعید گفت:

    بسیار عالی ممنونم از شما راهنمایی خوبی بود

  9. سجاد گفت:

    خو ب و عالی سپاس

  10. عقیل ترابی گفت:

    سلام.یه تعمیرکتر پکیج به من گفت که رادیاتور پنلی به مرور زمان ایجاد رراده های ریز آهن میکنه و باعث خرابی پمپ پکیج میشه،ولی رادیاتور پره ای اینکارو نمیکنه…آیا این حرفشون صحت داره یا نه؟من واقعا نگران شدم چون پنلی خریدم.ایرتورپن

    1. سماسازان گفت:

      با عرض سلام و تشکر بابت زمانی که صرف کردید و نظرتون رو نوشتید
      اصولا همچین اتفاقی به دلیل استفاده از رادیاتور پنلی نیست و خرابی پمپ پکیج دلیل های زیادی میتونه داشته باشه.در نهایت شما میتونید از صافی های برگشت و قطعاتی جانبی که مانع آسیب به پمپ پکیجتون میشه رو استفاده کنید

    2. سهراب گفت:

      بله حرف ایشون صحت داره من از پنلی فولادی استفاده کردم شدیدا همین مشکل رو پیدا کردم.

  11. محمد گفت:

    سلام
    از توضیحات کامل و مختصرتان بسیار سپاسگذارم.

  12. سعید گفت:

    چقد توضیحاتتون خوب و مفید بود… 👍

  13. بهرام گفت:

    با سلام و احترام خدمتتون عرض شود بنده بعنوان کسی که از رادیاتور پنلی فولادی ایران رادیاتور استفاده کرده گفته های شما رو راجع به رادیاتور فولادی اصلا تایید نمیکنم. چون بعد از یکسال آب داخل پنلها مثل لجن سیاه و باعث خورندگی و تخریب پمپ پکیجها شد و دو تا از پکیجها پمپشون سوراخ شد پمپ هر کدوم یه میلیون برام آب خورد .حتما و حتما باید هر شش ماه یه بار رادیاتورهای فولادی خارج و توسط کارواش شستشوی کامل بشه و دوباره نصب بشه که این خودش هزینه داره.خدا شاهده متحمل خسارت و هزینه شدم و مجبور شدم همه پنلهای فودلای رو با آلومینیومی تعویض کنم.توصیه میکنم اگر کسی بودجه کافی داره حتما از آلومینیومی استفاده کنه و گول ارزونی فولادی رو نخوره..لطف کنید جهت آگاهی شهروندان نظر حقیر رو انعکاس بدید.پنلهای فولادی بیشتر توسط بساز بفروشها استفاده میشه.

    1. ناشناس گفت:

      خدا خیرتون بده که آگاه سازی کردید.

    2. ناشناس گفت:

      ممنون که آگاه سازی کردید
      من هم بین انتخاب این دو مونده بودم

  14. ناشناس گفت:

    باعرض سلام من نیز تصمیم به خرید رادیاتوردارم و ازاینکه آقا بهرام توضیح کامل دادن سپاس گذارم و نظرم صددرصد عوض شد واز خرید پنلی منصرف شدم سپاس فراوان

  15. سیما گفت:

    خرید رادیاتور فقط و فقط رادیاتور های آلومینیومی دو جداره که ضمن اینکه راندمان بالایی دارند بسار بسیار کم مصرف هستند هم در مصرف گاز خانگی و هم در مصرف آب . رادیاتور های آلومینیومی آنیت بهترین انتخاب برای اهل فن .

  16. حبیب گفت:

    تعجب میکنم از نظرات دوستان در مورد رادیاتور پنلی.چون نزدیک شش سال هست از پنلی استفاده میکنم وهیچ آسيبي به پمپ یا هیچ کجای پکیج وارد نشده.و ابدا هم اب داخل رادیاتور سیاه و لجن و ..نشده!!! من که راضی ام.اصلا هم افت فشارِ الومینیومی رو نداره.

  17. ناشناس گفت:

    علوی،سپاس از راهنمایی شما بزرگواران.

  18. میرزایی گفت:

    من مشکل گرمایش شدیدی دارم و در حال تحقیق هستم پره ای ها قیمتش خیلی بالاست و من تعداد زیادی نیاز دارم همه مطالب رو مطالعه کردم وهمچنین صحبت‌های آقا بهرام .تشکر از اطلاعات و اینکه تجربیات رو در اختیار گذاشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *