مجله سماسازان

تفاوت جت هیتر و هیتر گازی

تفاوت جت هیتر و هیتر گازی

شکل ظاهری و فنی لوازم گرمایشی هر روز در حال تغییر و دگرگونی است. دستگاه های متعددی در این میان ظهور کردند و پس از استفاده توسط مردم به سبب راندمان بالا یا پایین آن ها ماندگار شده و یا از بین رفتند. تفاوت جت هیتر با هیتر گازی از جمله مواردی است که معمولاً برای کاربران و خریداران این دستگاه ها سوال بزرگی محسوب می شود. آنها در مورد انتخاب از میان این دو دچار تردید های جدی شده‌اند و همواره این سوال را از خود پرسیده اند که جت هیتر یا هیتر گازی؟ پاسخ این سوال را باید در ویژگی های هر یک از این دستگاه های گرمایشی قدرتمند جستجو کرد. باید به دنبال قابلیت های فنی ممتازی بود که سبب متمایز شدن آنها از یکدیگر شده است. قطعاً فرق جت هیتر با هیتر گازی تنها به کاربردهای آنها محدود نمی شود بلکه طراحی و تولید هر کدام از این سیستم های گرمایشی برای تامین نیاز و خواسته مشخصی از کاربر بوده است. همچنین باید دقت کرد که تعریف اصلی هیتر در هیچ کدام از دستگاه های فوق تغییر اساسی نکرده است اما کاربردهای مشخص شده برای آنها می‌توانند تعیین کننده ظاهر و مشخصات فنی آن ها باشند. به طور مثال اگر کاربرد مورد نظر در مورد یک سوله تولیدی بزرگ باشد، استفاده از جت هیتر با ظرفیت پایین چندان سودی نخواهد داشت و در حالت عکس این قضیه برای کاربرد های خاص جت هیتر نیز انواع گازی مناسب نخواهند بود. بنابراین هدف در این نوشته نه تنها مقایسه میان این دو دستگاه بلکه معرفی جامع از آنها خواهد بود.

فرق جت هیتر با هیتر گازی
هیتر چیست؟

یک سیستم گرمایشی مناسب نقش مهمی در جهت تامین گرمای مطلوب در هر فضایی را دارد و همواره با رسیدن فصول سرد سال به یک دغدغه اصلی تبدیل می شود. با گسترش علم و فناوری این سیستم ها نیز دچار تغییر و تحول شده و با به کارگیری دانش و تکنولوژی روز شاهد تولید دستگاه های جدید برای تامین گرمای مورد نیاز در هر فضایی هستیم. در این بین هیتر به عنوان یکی از این تجهیزات گرمایشی مطرح است. هیتر به علت این که از سیستم گرمایش مرکزی ساختمان مانند موتورخانه یا پکیج مستقل است بسیار محبوب و پرطرفدار شده  است چرا که در جایی ممکن است سیستم گرمایش اصلی به خوبی محیط را گرم نکند و می توان از هیتر به عنوان کمکی استفاده کرد و یا در جایی دیگر امکان پیاده سازی زیرساخت لازم برای سایر سیستم های گرمایشی وجود ندارد که می توان به راحتی از هیتر استفاده کرد و گرمای لازم محیط را تامین نمود.

عملکر هیتر به این صورت است که با استفاده از برق، گاز یا گازوییل کار کرده و گرما تولید می کند و با فن دمنده ای که در آن تعبیه شده است این گرما را در محیط اطراف پراکنده می کند. بنابراین به لوله کشی و یا کانال کشی نیازی نداشته و همین امر سبب می شود به راحتی در هر جایی استفاده گردد. هیترها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع سوختی که مصرف می کنند و ظرفیت گرمایی که دارند در مکان های مختلف برای کاربردهای متفاوت استفاده می شوند. برای انتخاب یک هیتر مناسب باید متراژ محیط و نوع کاربرد را مشخص نماییم. به عنوان مثال هیتر استفاده شده برای مصارف خانگی با مصارف صنعتی متفاوت بوده و به علاوه در خود مصارف صنعتی نیز با توجه به این که در کجا و به چه منظوری استفاده می شود نیز متفاوت است. بنابراین با داشتن شناخت از نوع مصرف و در مقابل کسب آگاهی از انواع مختلف هیترها می تواند به یک انتخاب درست و اقتصادی منجر شود.

هیترها مزایای زیادی دارند که هر کسی را بسته به شرایط برای استفاده از آن ترغیب می کند. در همین راستا می توان به این نکته اشاره کرد که با توجه به این که مستقل از سیستم گرمایش مرکزی است بنابراین نیازی به نصب ندارد و به همین دلیل قابلیت حمل و استفاده در هر جا و مکانی را دارد. این دستگاه به دلیل عدم تولید گازهای سمی و عدم آلودگی محیط به عنوان سیستم گرمایش پاک شناخته شده و در جایی که به این گونه آلودگی ها حساس می باشد گزینه مناسبی برای گرمایش است.

جت هیتر چیست؟

جت هیتر یکی از دستگاه‌های گرمایشی فضاهای سرپوشیده بزرگ هست. فضاهایی مانند کارخانه‌ها، گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و غیره.

جت هیتر ها دارای یک محفظه احتراق و فن هستند. که کارکرد فن هیتر هدایت جریان هوای سرد به داخل جت هيتر است. هوای سرد با عبور از بین مبدل‌های حرارتی هیتر، داغ شده و با سرعت بیشتری محیط را گرم می‌کند.

جت هیتر برقی چیست؟

تولید گرما در جت هیترها با به کار بردن سوخت انجام می شود و بر اساس نوع سوخت مصرفی دسته بندی می گردند. این دسته بندی شامل جت هیتر با سوخت گاز، گازوئیل و برق می شود. اساس کار در همه آن ها یکی است و تنها در سوخت مصرفی متفاوت هستند بنابراین می توان هر یک را بر اساس دسترسی به نوع سوخت و شرایط محیط نصب انتخاب کرد. گرمای تولید شده در این دستگاه با استفاده از فن دمنده به محیط اطراف منتقل می شود و لازم به ذکر است که قدرت پرتاپ گرما در آن قابل توجه بوده و در نتیجه به راحتی فضاهای بزرگ را می تواند گرم کند. در این دستگاه با نصب ترموستات امکان کنترل دمای محیط وجود دارد در نتیجه از اتلاف انرژی و هزینه اضافی جلوگیری می نماید.

در مدل جت هیتر برقی همان طور که از نام آن پیداست سوخت آن بر استفاده از برق تامین می شود. نحوه عملکرد آن بدین شکل است که المنت هایی در داخل دستگاه تعبیه گشته و با برقراری جریان برق شروع به گرم شدن می کنند و بر این اساس گرما را تولید می نماید. در پشت دستگاه فن هایی کار گذاشته شده است که هوای سرد اطراف را به داخل می کشد و این هوا از بین المنت ها عبور کرده و بعد از گرم شدن به محیط برمی گردد و به این ترتیب محیط اطراف گرم می شود.

در جت هیتر برقی فرایند تولید گرما به گونه ای است که آلاینده و گاز سمی تولید نمی شود و خروجی آن یک هوای گرم پاک است که ذرات زیان آور ندارد. در این دستگاه به علت گرم شدن المنت ها به وسیله برق وعدم احتراق شعله ای وجود ندارد تا آلودگی ایجاد نماید و گرمای تولیدی المنت ها در فضا پخش می شود. بر همین اساس جت هیتر برقی به عنوان یک وسیله گرمایشی پاک و سالم شناخته شده است که در برخی صنایع ویژه از جمله مرغداری، گل خانه و دیگر صنایع غذایی کاربرد ویژه دارند. این دستگاه با راندمان و کارایی بالایی که دارد می تواند به سرعت گرمای مورد نیاز محیط را تامین کرده و به درجه حرارت مطلوب برساند و با به کار گیری ترموستات می توان این دما را پایدار کرد و از گرم شدن زیاد و یا سرد شدن محیط جلوگیری به عمل آورد. مصرف سوخت و انرژی با توجه به ظرفیت حرارتی که دارد مناسب بوده و در نتیجه عمر بالایی دارد و می تواند به طور طولانی مدت استفاده شود. شایان ذکر است که نصب، راه اندازی، تعمیرات و نگهداشت جت هیتر برقی آسان و مرقون به صرفه است و می تواند انتظارات را برآورده نماید.

فرق هیتر با بخاری برقی

بخاری برقی وسیله گرمایشی نام آشنایی است که به علت عدم نیاز به دود کش و قابلیت حمل و جا به جایی که دارد در محیط های مختلف استفاده می شود. بیشترین کاربرد این بخاری در خانه، اداره و یا هر جای دیگر به عنوان یک وسیله گرمایشی کمکی است که می تواند به سرعت محیط را گرم کرده و آلودگی نیز نداشته باشد. به علاوه این نوع بخاری برای محیط هایی با متراژ کم مناسب بوده چرا که ظرفیت حرارتی آن ها پایین است و تنها می تواند محیط های کوچک را گرم نماید. سهولت استفاده از آن سبب شده است تا استفاده از آن متداول گشته و در جایی که دسترسی به گاز وجود ندارد تنها گزینه ای که به ذهن می رسد بخاری برقی است تا برای تامین گرما از آن استفاده گردد.

هیترها با توجه به نوع سوخت مصرفی متفاوت هستند ولی ساز و کار همگی یکسان است به طوری که گرمای تولیدی را با یک دمنده در محیط پخش می کنند. در این بین هیتر برقی و بخاری برقی دارای ویژگی های مشابه و متفاوت هستند که در این جا به هریک می پردازیم. هر دوی این دستگاه های گرمایشی از برق سوخت خود را تامین می کنند تا بتوانند گرما را تولید نمایند. هم چنین نحوه عملکرد هر دو برای تولید گرما یکی است به طوری که با استفاده از المنت که می تواند مقاومت مفتولی از جنس کروم نیکل و یا از جنس کروم آلومینیم باشد این گرما را با عبور جریان برق از آن ها تولید نماید.

عمده تفاوت هیتر با بخاری برقی نوع کاربرد و محیط هایی است که از آن ها استفاده می شود. بر این اساس هیتر دستگاه گرمایشی است که در برای ایجاد گرما در فضاهای بزرگ مانند سوله ها، کارخانه ها و سالن ها استفاده می شود و با ترموستاتی که دارد دمای محیط را کنترل می نماید اما بخاری برقی در مکان هایی با متراژ کم مانند خانه استفاده می شود. توان و ظرفیت گرمایی این دو متفاوت بوده و بر این اساس میزان گرمایی که تولید می کنند در هیتر زیاد است و امکان استفاده از آن در فضاهای بزرگ را می دهد. اما بخار برقی ظرفیت گرمای تولید آن کم بوده و تنها برای فضاهای کوچک مناسب است. در همین راستا اندازه و سایز هیترها بزرگتر و بیشتر از بخاری برقی است به همین سبب در صنعت استفاده شده و کاربری خانگی ندارد. در صنعت نیز با توجه به نوع سوخت آن و ظرفیت گرمای تولیدی در جاهای مختلف و برای کاربردهای ویژه در اندازه های مختف تولید و استفاده می شود. اندازه های بخاری برقی کوچک بوده و با به کار گیری تعداد المنت های آن اندازه آن تعیین می شود و به طور متداول و معمول با سه المنت تولید می شوند و این مدل پر طرفدار است. هم چنین طول المنت به کار رفته نیز در تعیین اندازه آن تاثیرگذار است. هر چه تعداد و طول المنت ها بیشتر باشد می تواند به همان میزان گرمای بیشتری را نیز تولید نماید.

تفاوت هیتر صنعتی با هیتر خانگی

هیترها به از نظر کاربرد به دو دسته هیتر صنعتی و خانگی دسته بندی می شوند. هیترهای صنعتی در کاربردهای مختلف صنعتی و تجاری برای ایجاد گرما در فضاهای بزرگ مانند سوله های بزرگ کارگاه ها و کارخانه ها، سالن ورزشی، استخر و فروشگاه های بزرگ و خیلی جاهای دیگر استفاده می شوند و در مقابل هیترهای خانگی با ظرفیت کمتر نسبت به نوع صنعتی آن برای گرم کردن فضاهای مسکونی مانند آپارتمان ها، مجتمع ها و ویلاها استفاده می شوند.

اجزای اصلی و عملکرد هر دوی این سیستم های یکسان است با این تفاوت که در سایز و اندازه تجهیزات و در نتیجه ابعاد دستگاه متفاوت هستند که باعث می شود ظرفیت گرمای تولیدی آن ها متفاوت گردد. به همین دلیل از هیتر خانگی برای فضاهایی با ارتفاع سقف کوتاه هم چون ساختمان های اداری یا تجاری و مسکونی استفاده می شود تا پاسخگوی نیاز و گرمای مطبوع باشد. در این هیترها با استفاده از سوخت گاز یا برقی که دارند گرما را تولید می کنند و با استفاده از فن در فضا پخش می کنند که برخی از آن ها دودکش دارند که برای جاهایی که تهویه مناسب ندارند به کار برده می شود و با این کار بخشی از گرمای تولیدی نیز هدر می رود. اما هیتر بدون دوکش برای فضاهایی که تهویه مناسب دارند عالی بوده و میزان مصرف انرژی کاهش پیدا کرده و از اتلاف آن جلوگیری به عمل می آید.

در نهایت برای انتخاب و خرید هر کدام از این دستگاه های معرفی شده باید متراژ و اندازه محیطی که در آن نصب می شود و هم چنین کاربری فضای مورد نظر توجه کرد تا با در نظر گرفتن این معیارها و نوع عایق بندی ساختمان، نوع سوخت و شرایط آب و هوایی مکان مورد نظر همگی در این امر موثر هستند. هم چنین لازم است به توان مصرفی دستگاه نیز توجه گردد تا بر اساس نیاز خریداری شده و بتواند گرمای لازم را تولید نماید و از اتلاف انرژی و بار مالی اضافی جلوگیری کرده و مرقون به صرفه گردد.

کاربردها و مزایای جت هیتر

برای بررسی تفاوت جت هیتر و هیتر گازی ، ابتدا کاربردها و مزاياي جت هيتر ها را بررسی می‌کنیم.

کاربردهای جت هیتر

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، جت هیترها به خاطر داشتن توان گرمایشی بالا، برای فضاهای صنعتی بزرگ مناسب هستند. ازجمله مرغداری‌ها، گلخانه‌ها، سوله‌های بزرگ کارگاهی و کارخانه‌ها و غیره. درواقع جت هیترها بیشتر کاربرد صنعتی دارد. و یک بخاری صنعتی بشمار می‌رود.

نوع جت هیتر گازی بدون دودکش بازدهی گرمایشی بیشتری دارد. و بیشتر برای محیط‌هایی که سیستم تهویه دارد مورداستفاده قرار می‌گیرد. و جت هیتر دودکش دار برای محیط‌هایی که سیستم تهویه ندارند مناسب است.

مزایای جت هیتر

ازجمله مزایای جت هیتر عبارت‌اند از:

  • قدرت گرمایشی بالا و گرمادهی زیاد به خاطر مجهز بودن به فن هیتر
  • با توجه به طریقه نصب جت هیتر از سقف به‌صورت آویز، فضای مفیدی را اشغال نمی‌کند.
  • تنوع مدل‌ها و نوع سوخت مصرفی مانند جت هیتر گازی، برقی، گازوئیلی و…

کاربردها و مزایای هیتر گازی

حال به بررسی كاربردها و مزاياي هيتر گازی می‌پردازیم. تا تفاوت جت هیتر و هیتر گازی را بهتر درک کنیم.

کاربردهای هیتر گازی

هيتر گازي بیشتر کاربرد اداری، تجاری و مسکونی دارد. و معمولاً بیشتر در مکان‌هایی استفاده می‌شود که بخاری گازی پاسخگوی گرمایش آنجا نیست.

هیترهای گازی در محیط‌های اداری مانند بانک‌ها و محیط‌های تجاری مثل فروشگاه‌ها، و یا مکان‌های خیلی بزرگ مثل مساجد، سالن‌های همایش، کتابخانه‌ها و… مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین جهت گرمایش خانه‌های بزرگ و ویلاها نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مزایای هیتر گازی

ازجمله مزیت‌های هيتر گازي عبارت است از:

  • سیستم گرمایشی مناسب و بهینه برای محیط‌های بزرگ است.
  • هیتر گازی کم مصرف برای گرمایشی مسکونی مناسب است.

مقایسه جت هیتر و هیتر گازی

اکنون‌که با مزایا و کاربردهای جت هيتر و هيتر گازي آشنا شدید. تفاوت جت هیتر و هیتر گازی آشکارتر شد.

تفاوت اصلی این دو هیتر در نوع کاربری آن‌ها است.

جت هیترها به‌عنوان یک هیتر صنعتی شناخته می‌شوند. و از آن در محیط‌های صنعتی جهت گرمایش استفاده می‌گردد.

هیترهای گازی بیشتر کاربرد اداری-تجاری و مسکونی دارند. و برای گرمایش محیط‌های بزرگ صنعتی مناسب نیستند.

با توجه به آگاهی از تفاوت جت هیتر و هیتر گازی ، تصمیم‌گیری در مورد خرید سیستم گرمایشی مناسب آسان‌تر شد. اگر به یک سیستم گرمایشی برای محیط کارگاه، کارخانه، گلخانه، مرغداری و محیط‌های صنعتی دیگر نیاز دارید. جت هیترها مناسب‌ترین گزینه برای شما هستند و اگر به دنبال خرید سیستم گرمایشی برای محیط‌های اداری-تجاری و مسکونی هستید. هیترهای گازی برای محیط شما مناسب است.

خریداری و راه اندازی هیتر های مختلف در کاربردهای خاص خود بسیار ارزشمند هستند. قطعاً شناخت لازم از خواسته ها و نیازهای خریداران و کاربران خواهد توانست کمک بسیاری در این زمینه به آنها کند. این آگاهی از ویژگی های فنی می تواند تفاوت جت هیتر با هیتر گازی را به صورت کاملاً علمی اثبات کند. مشتریان این دستگاه ها در مراجعه به فروشگاه های معتبر و مراکز رسمی ارائه این محصولات، نباید با دغدغه  جت هیتر یا هیتر گازی روبرو باشند. شناخت قبلی لازم در مورد نوع کاربرد هر یک از این سیستم ها خواهد توانست ذهنیت مشتریان را از قبل برای خرید آماده کند. شرکت سماسازان به عنوان یک فروشنده تخصصی در این زمینه، تلاش می کند تا فرق جت هیتر با هیتر گازی را به صورت شفاف برای مراجعه کنندگان توضیح داده و از بروز مشکلات بعدی در استفاده از این سیستم های گرمایشی جلوگیری به عمل آورد. حتی با توجه به به وجود دسته بندی های مختلف در هر یک از این دستگاه ها، اطلاعات مفید در مورد آنها می تواند کاملاً در جهت پوشش نیازهای مشتریان عمل کند. به این معنا که اگر نمونه های برقی سیستم گرمایشی برای فضای مورد نظر مناسب است، بی دلیل به سراغ سایر مدل های گازی یا نمونه های مشابه نرویم و این دقیقاً جایی است که سماسازان می تواند بسیار مفید واقع شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *