مجله سماسازان

معرفی انواع فن کویل

فن-کویل-معرفی-انواع

آشنایی با نحوه کارکرد فن کویل بسیار ساده است، اما برای افرادی که اطلاعات کمی در این زمینه دارند و نمی‌دانند که فن کویل چیست، بسیار سخت خواهد بود. به طور کلی فن کویل‌ها انواع مختلفی دارند و آن‌‌ها را می‌توان در مکان‌های مختلفی استفاده کرد. هر یک از فن کویل‌ها دارای ظرفیت نامی مختص به خود هستند که بر حسب نوع مکان استفاده متغیر است. به طور مثال، از جمله مکان‌هایی که از این دستگاه استفاده می‌شود، ساختمان‌های صنعتی، ساختمان‌های مسکونی و ساختمان‌های تجاری هستند. در ادامه این مطلب از سایت سما سازان با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را درباره نحوه کارکرد فن کویل و انواع مدل‌های آن در اختیار شما قرار دهیم.

فن-کویل-چیست-1

فن کویل چیست؟

فن کویل یکی از بخش‌های یک سیستم کامل تهویه مطبوع است که در ساختمان‌های اداری، تجاری و مسکونی استفاده می‌شود. در این دستگاه معمولا قطعاتی مانند مکش هوا، فن هواده و مبدل حرارتی وجود دارند. هر کویل دو سری لوله دارد که یکی از آن‌ها در تابستان به چیلر و دیگری در زمستان به بویلر وصل می‌شود تا تعادل دما در محوطه رعایت شود. برخی از این فن‌ها به صورت دستی و برخی دیگر با ترموستات کار می‌کنند. این دستگاه‌ها به دلیل اینکه خیلی آسان نصب می‌شوند و ماندگاری بسیار بالایی دارند، نسبت به سیستم‌های (HVAC) بسیار اقتصادی‌تر و کاربردی‌تر هستند. در ادامه نحوه کارکرد فن کویل را به شما توضیح خواهیم داد.

نحوه کارکرد فن کویل

برای اینکه با نحوه کارکرد فن کویل آشنا شوید، ابتدا باید با ساختار این دستگاه آشنایی پیدا کنیم. اجزای اکثر فن‌ کویل‌ها بسیار شبیه به یکدیگر است و در آن‌ها به طور عمده از یک سری کویل به همراه یک دستگاه فن استفاده می‌شود. نحوه کارکرد فن کویل به این شکل است که جریان آب به درون لوله‌ها یا کویل‌ها راه پیدا می‌کند و در ورودی یک سوپاپ در ورودی کویل‌ها قرار گرفته که وظیفه کنترل جریان آب سرد و گرم به داخل دستگاه را بر عهده دارد. این کویل‌ها که از جنس مسی یا آلومینیومی هستند حکم مبدل حرارتی را دارند و با دمش فن به سمت آن‌ها، هوای گرم یا سرد از دستگاه خارج می‌شود.

فن-کویل-چیست-2

در روزهای سرد زمانی که آب داغ وارد کویل می‌شود آن را گرم کرده و باد خروجی فن گرم می‌شود و در روزهای سرد نیز عکس این اتفاق رخ می‌دهد. در برخی از فن کویل‌ها هم فیلتر هوا وجود دارد و هوا را به صورت تمیز خارج می‌کنند.

مزایا و معایب استفاده از فن کویل

اگر قصد خرید و استفاده از فن کویل را دارید، حتما در ابتدا مزایا و معایب زیر را بخوانید و سپس با توجه به نیاز خود تصمیم گیری کنید.

مزایا

  • فن کویل‌ها برخلاف برخی سیستم‌های هوارسان، نیاز به کانال کشی ندارند به همین دلیل فضای کمتری از محیط را اشغال می‌کنند
  • کنترل این سیستم بسیار ساده‌تر از دیگر تجهیزات سرمایشی/گرمایشی است
  • هزینه تعمیر و نگهداری فن کویل‌ها نسبتا کم است
  • فن کویل‌ها تنوع زیادی دارند و می‌توان آن‌ها را متناسب با هر محیط انتخاب کرد

معایب

  • اغلب هوای تازه در محیط جریان ندارد و این اتفاق ممکن است باعث کمبود اکسیژن شود
  • از دیگر معایب فن کویل‌ها می‌توان به بازدهی کمتر در مقایسه با هوارسان‌ها اشاره کرد

آشنایی با انواع فن کویل

پس از آشنایی مقدماتی با نحوه کارکرد فن کویل در این بخش از مطلب انواع فن کویل را به شما معرفی می‌کنیم و موارد استفاده و ظرفیت آن‌ها را نیز می‌گوییم که انتخاب درستی داشته باشید.

فن کویل زمینی

این نوع فن کویل استفاده بسیار زیادی دارد و اغلب در اداره‌ها، هتل‌ها و آپارتمان‌ها استفاده می‌شوند. این فن‌ها طرفداران بسیار زیادی دارند و افراد زیادی اقدام به خرید و استفاده از آن‌ها می‌کنند. این فن‌ها صدای کمی از خود تولید کرده و در صورت خرابی به سادگی تعمیر می‌شوند. این فن‌ها معمولا مکش هوا را در محفظه‌های زیرین خود انجام می‌دهند و سپس هوا را از بخش بالایی خارج می‌کنند. ظرفیت این فن‌ها بین 150 تا 1000 فوت مکعب در دقیقه است. نصب این نوع فن کویل بسیار آسان است.

فن-کویل-چیست-3

فن کویل دیواری

شاید برخی مواقع فن کویل‌های دیواری را با کولرهای اسپلیت اشتباه گرفته باشید، زیرا این دو بسیار شبیه به یکدیگر هستند. این نوع فن کوین ضعیف‌تر از دیگر فن‌ها است و گرما و سرما را با قدرت کمتری در اختیار شما قرار می‌دهد. فن کویل‌های دیواری با یک کنترل از راه دور تنظیم می‌شوند و به سادگی می‌توان تنظیمات آن را تغییر داد. ظرفیت این فن کویل‌ها بین 300 تا 600 فوت مکعب در دقیقه است و فضا‌های نسبتا کوچک به خوبی سرد و یا گرم می‌کند. نصب و راه‌اندازی این نوع فن بسیار آسان است و تنها مشکلی که وجود دارد این است که این فن کویل‌ها نیاز به لوله‌های آب سرد و گرم دارند.

فن کویل کاسِتی

این نوع فن نیز مانند فن‌های سقفی توکار در زیر سقف‌های کاذب نصب شده و فقط دریچه تهویه هوا از پائین دیده می‌شود. این نوع فن کویل نیاز به لوله‌ها آب سرد و گرم دارد. فن کویل‌های کاستی در سه نوع تولید می‌شوند که انواع یک طرفه، دو طرفه و چهار طرفه هستند.

همه این فن‌ها با ظرفیت 300 تا 1500 فوت مکعب در دقیقه کار می‌کنند که قدرت نسبتا بالایی است. این فن کویل‌ها در بیمارستان‌ها، اداره‌ها و آپارتمان‌ها استفاده می‌شوند که می‌توانند جایگزین مناسبی نیز برای فن کویل‌های توکار سقفی باشند. نصب و راه‌اندازی این نوع فن زیاد آسان نیست و بهتر است که یک متخصص این کار را انجام دهد.

فن کویل کانالی

نحوه کارکرد فن کویل کانالی شباهت زیادی به هواسازها دارد. این فن کویل‌ها در سه مدل روکار سقفی، توکار سقفی و روکار ایستاده دیواری در بازار وجود دارند. نوع توکار فن کویل‌های کانالی بسیار کم صداتر از دیگر مدل‌های آن است و کاربرد بیشتر نیز دارد. دیگر مدل‌های این نوع فن به دلیل صدایی که از خود تولید می‌کنند در راهروی ساختمان‌های تجاری و اداری استفاده می‌شود. ظرفیت فن کویل‌های کانالی اغلب به 800 تا 2200 فوت مکعب در دقیقه می‌رسد. جالب است بدانید که این فن‌ها در صورت قطع بودن آب و یا نبودن آن به طور کلی به کار خود ادامه می‌دهند.

فن کویل سقفی توکار

این نوع فن کویل دو نوع دارد که فن کویل کابین دار و بدون کابین هستند. این فن‌ها بر روی هر سقفی نصب می‌شوند و بیشترین مصرف آن‌ها داخل سقف‌های کاذب است. ظرفیت فن کویل‌های سقفی توکار از 200 فوت مکعب در دقیقه شروع شده و تا 1200 فوت مکعب در دقیقه ادامه دارد. برخی از این فن کویل‌ها قابلیت دریافت آب از دو لوله را ندارند و فقط از یک لوله آب را دریافت می‌کنند. این فن کویل‌ها یا به صورت دستی تنظیم می‌شوند و یا با ریموت کنترل تنظیم می‌شوند که کار با آن‌ها را بسیار آسان می‌کند. توجه کنید که در زمان خرید این نوع فن به جهت لوله‌ها توجه کنید که در سمت چپ هستند و یا در سمت راست که پس از خرید آن‌ها و در زمان نصب به مشکل نخورند.

فن-کویل-چیست-4

فن کویل سقفی روکار

نحوه کارکرد این نوع فن کویل هم مشابه با سایر فن کویل‌های سقفی است و فقط در خارج از سقف نصب می‌شود. این نوع فن کویل برای گردش هوای فضا‌های داخلی استفاده می‌شود و برای هر مکانی مناسب است. این فن‌ها در ظرفیت‌های متفاوتی در بازار موجود هستند که کمترین آن‌ها 200 و بیشترین آن‌ها 1400 فوت مکعب در دقیقه است. این فن‌ها اغلب صدای بسیار کمی را از خود تولید می‌کنند که ویژگی بسیار مهمی در بین فن کویل‌ها به شمار می‌رود.

فن کویل هایژنیک

فن کویل هایژنیک یکی از فن‌هایی است که اغلب در پارکینگ‌ها و بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند، زیرا به فن‌های بهداشتی معروف هستند. این فن‌ها دو نوع دارند که یک از آن‌ها دیواری و نوع دیگر سقفی است. این فن‌ها نیز مانند دیگر فن کویل‌ها دارای چیلر و بویلر است که دما را در فصول مختلف تنظیم کنند. ظرفیت این کویل‌ها از 200 تا 1200 فوت مکعب در دقیقه است و هر کدام برای فضاهای مختلفی استفاده می‌شوند.

فن-کویل-چیست-5

سخن پایانی

در این مطلب از سماسازان اطلاعاتی را درباره نحوه کارکرد فن کویل در اختیار شما قرار دادیم. اگر قصد خرید یک فن کویل را دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم که یک فن مناسب برای فضایی که می‌خواهید را انتخاب کنید که به مشکل بر نخورید. در زمان خرید باید نحوه کارکرد فن کویل را در نظر بگیرید و ظرفیت آن را با توجه به فضایی که دارید انتخاب کنید. نوع فن کویل نیز در بازدهی آن خیلی مهم است و در برخی موارد ممکن است به طور مثال فن کویل زمینی برای شما مناسب باشد، اما فن کویل دیواری بازدهی بیشتری داشته باشد و نتیجه بهتری را به شما بدهد، بنابراین سعی کنید پیش از خرید با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *