توضیح در مورد نحوه کار رادیاتور با توجه به روش های مختلف استفاده شده در ساخت این دستگاه ها، نیاز به آگاهی از جنبه های مختلف آن خواهد داشت. کلیت کار به این شکل است که معمولاً سیالی به نام آب، مسیر خود را از محل سیستم گرمایش مرکزی که می تواند پکیج یا موتورخانه مرکزی باشد، شروع کرده و و از طریق لوله کشی های استاندارد و متناسب با نوع سیستم گرمایشی، وارد دستگاه های رادیاتور میشود رود و حرارت را از طریق واسطه ای به نام آلیاژ فلز به فضای اطراف انتقال می دهد. نوع پنل های بکار رفته در ساخت دستگاه های رادیاتور، نحوه کارکرد شوفاژ را مشخص می کند. در واقع فلزی که برای ساخت پنل از آن استفاده می شود، ویژگی ها و مشخصاتی دارد که در نهایت توان آن برای انتقال گرما را تعیین خواهد کرد. طرز کار رادیاتور شوفاژ این گونه تعریف می شود که چرخش آب و ورود و خروج آن در رادیاتور، پنل را گرم کرده و دمای آن را در یک محدوده مشخص بالا می برد. پس از انتقال دما میان آب و آلیاژ مورد نظر که در رادیاتور های پنلی از نوع فولادی خواهد بود، از سوی دیگر مجدداً به سمت سیستم مرکزی گرمایش باز خواهد گشت و این روند به صورت متعدد ادامه خواهد داشت. برای عملکرد رادیاتور های پنلی و معرفی طرز کار رادیاتور شوفاژ، به سراغ خطوط بعدی رفت و آنها را مطالعه کنید.
نحوه کار رادیاتور پنلی
سالهای زیادی از ورود رادیاتورها به عنوان یک سیستم گرمایشی برای خانه ها و بناهای ساختمانی مختلف می گذرد. سنت دیرینه ای که معمولاً با شوفاژهای قدیمی فلزی رنگ آغاز شده و ساختار آنها به صورت پره های متعددی بود که در ارتباط با یکدیگر نهایتاً توسط یک کنوکتور متصل به لوله کشی های رایج درون ساختمانی می شدند. به مرور زمان ساختار درونی این شوفاژ ها دچار تحول بزرگی شد و و حتی این دگرگونی شامل بخش های ظاهری دستگاه مورد نظر نیز گردید. افزودن انحنا و چین و شکن های متعدد به پنل های درونی این سیستم گرمایشی، عامل بسیار مهمی در ارتقای راندمان حرارتی آنها به شمار می رود. در همین حال برند های سازنده از رویه های ساخته شده از فلز های رسانای گرما، برای بهبود شرایط انتقال دمای آب به فضای اطراف استفاده می کنند.
رادیاتورهای پنلی به عنوان یکی از نوین ترین اشکال سیستم های گرمایشی وارد بازار شده اند و به دلایل متعدد از محبوبیت بسیاری در میان سازندگان ساختمان های مسکونی و تجاری برخوردار هستند. رادیاتورهای پنلی از جمله دستگاه هایی هستند که برای ساخت آنها از آلیاژ فولاد بهرهبرداری شده است و به همین دلیل ویژگیهای خاص این فلز تاثیر بسیاری را بر روی نحوه دریافت گرما و انتقال آن به هوا را دارد. مطابق همین موضوع، رادیاتور های پنلی گرما را در مدت زمان بیشتری دریافت کرده و البته آن را به سختی از دست می دهند. به همین دلیل معمولاً در صورت بروز مشکلی برای هر یک از بخشهای سیستم گرمایشی، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا روند گرمادهی رادیاتورهای پنلی متوقف شود. موضوع بعدی در مورد رادیاتورهای پنلی نیز مربوط به نوع فرایند انتقال گرما از این دستگاه به فضای اطراف شما می باشد که با استفاده از چنین سیستمی هم در شکل همرفتی و هم در حالت تابشی امکان این موضوع وجود خواهد داشت. راندمان بالای رادیاتور های پنلی به همین دلیل در مقایسه با سایر نمونه های رادیاتوری بیشتر و تاثیر گذار تر است.
طرز کار رادیاتور پنلی به این شکل است آب به عنوان حامل گرما در مسیر لوله کشی یک بنای ساختمانی، وارد سیستم مرکزی گرمایش مانند پکیج های دیواری می شود و با بالا رفتن دمای آن از طریق همین مسیر وارد رادیاتور پنلی می گردد. گردش آب داغ درون پنل فولادی داخل رادیاتور سبب می شود که دمای آلیاژ از این طریق بالاتر رفته و فضای اطراف آن نیز به همین طریق گرم تر شود. با چنین سیستم عملکردی، واضح است که هرچه سطح تماس پنل های رادیاتور با هوای اطراف خود بیشتر باشد، قدرت و توان بیشتری برای گرم کردن محیط خواهد داشت. این موضوع موجب میشود که شرکت های سازنده رادیاتور های پنلی با استفاده از ترفند هایی مانند ایجاد شبکه بندی و توسعه سطح تماس، بازدهی را به صورت کامل بالاتر ببرند. اگر به بخش از ساختار درونی رادیاتورهای پنلی دقت کرده باشید، به سادگی خواهید دید که ه استفاده از این راهکار یک ایده کاملا جذاب و البته تاثیر گذار می باشد.
کار کنوکتور در رادیاتورهای پنلی چیست
کنوکتور عبارت است از مفهوم چه در آن رادیاتورها از انتقال گرما و حرارت به شکل تابشی تبدیل به حالت همرفتی می شوند. این بخش از دستگاه های رادیاتور اجازه اتلاف انرژی گرمایی را به صورت تابشی نمی دهد. اغلب رادیاتورهای سنتی از نوع گرمای تابشی هستند و نوع انتقال گرما در آن ها به فضای اطراف به شکل مستقیم و افقی خواهد بود. این مدل انتقال حرارت مستقیم سبب احساس گرمای بیشتری خواهد شد که البته برای برخی از افراد مطلوب می باشد.
به کارگیری کنوکتور در ساختار یک رادیاتور سبب خواهد شد که نوع گرمای ایجاد شده به شکل همرفتی شود. با پیاده سازی چنین ایدهای، هوای سرد که معمولاً در بخش های پایین یک فضای باز قرار گرفته است از طریق کنوکتور جذب شده و با گرم کردن آن به وسیله رادیاتور مجددا وارد چرخه هوای محیط می شود. این روند منطقی به صورت مداوم و همراه با یک عملکرد کاملا موثر صورت می گیرد و بدین ترتیب میزان توزیع هوای گرم در کل فضای یک اتاق کاملاً سازگار و هماهنگ خواهد بود. با چنین روشی که در آن کنوکتور نقش اصلی را ایفا می کند، تمامی بخش های یک محیط واحد، دارای گرمای یکسان و مطبوعی خواهد بود.
در واقع برای پاسخ به این سوال که کنوکتور چیست باید به سراغ شیوه های گرم شدن آب و انتقال این حرارت به هوا رفت. رادیاتور های عادی یا غیر همرفتی همان نمونه های سنتی و سابق هستند که عرض آن ها به صورت محسوسی کمتر از رادیاتور های دارای کنوکتور است و کاملاً باریک تر می باشند. میتوان به جرات ادعا کرد که اغلب مزیت های رادیاتور های همرفتی مربوط به پنل های زیگزاگی است که درون آنها قرار داده شده است و با گرم شدن کنوکتور ها، حرارت به شکل کاملاً موثری در اختیار فضای خانه قرار می گیرد.
طرز کار رادیاتور شوفاژ به چه صورت است ؟
رادیاتورها وسایل خیلی ساده ای هستند و فهمیدن اساس کار آنها زیاد سخت نیست.رادیاتور گرما را از آب بیرون کشیده و از این گرما برای گرم کردن محیط اطراف استفاده می کنند.با انجام این کار می توانند بطور موثر برای گرم کردن یک اتاق استفاده شوند.
نحوه انتقال حرارت در رادیاتور؟
اگر تا به حال به رادیاتور نگاه کردید متوجه خواهید شد که اکثر آنها به شدت پیچیده شده اند، انها یک دسته چین های دارند که از یک فلز مانند چدن ساخته شده اند. این چین ها یا شکن ها برای افزایش سطح رادیاتورها طراحی شده اند بطوری که فلز با هوا تماس بیشتری پیدا کند.
رادیاتورها از فلز ساخته شده اند زیرا فلز یک رسانای گرمای خوبی است آب گرم از ابتدا تا انتهای رادیاتور حرکت می کند و فین های خارجی (کنوکتورها) به طور طبیعی در طول زمان حرارت می یابند، بطوریکه فین ها یا کنوکتور ها حرارتشان بالا رفته و باعث گرم شدن محیط می شوند.
آیا گردش هوا در رادیاتورها بطور طبیعی اتفاق می افتد؟
برای رادیاتورغیر معمول است که هر نوع دمنده ای داشته باشدزیرا واقعا به آن نیاز نیست، همانطور که هوای اطراف رادیاتور گرم می شود و بالا می رود و دور می شود و هوای خنک جدید جایگزین آن می شود، جریان چرخشی هوا در اطراف رادیاتور شکل می گیرد که باعث می شود تمام هوای اتاق به آرامی گرم شود.
چگونگی عملکرد رادیاتور آب گرم
هر رادیاتور در یک سیستم آب گرم دارای ورودی و خروجی است.ورودی جایی است که آب داغ وارد می شود و خروجی جایی است که آب داغ خارج می شود. در طی عملکرد سیستم، آب در پکیج یا یک گرم کننده گرم شده .آب در پکیج خیلی داغ شده ولی به جوش نمی رسد.
پس از رسیدن آب به درجه حرارت مورد نظراز طریق پکیج یا گرم کننده پمپ می شود و به سمت رادیاتورها حرکت می کند.همانطور که آب از میان هر رادیاتور عبور می کند بخشی از گرمای خود را از دست می دهد، سرانجام آب برای گرم شدن موثر یک رادیاتور خیلی سرد شده و بار دیگر آب برای گرم شدن به پکیج بر می گردد، برای گرم کردن یک خانه ، این چرخه هر زمانی که نیاز به افزایش دما باشد اتفاق میفتد.هیتر و پمپ هر کدام به نوعی به ترموستات متصل هستند که تشخیص می دهند که چه زمانی باید کار کنند.این تضمین می کند که هیتر و پمپ تنها زمانی که گرما برای گرم نمودن خانه لازم باشد کار می کنند.
اطلاعات بیشتر در خصوص: رادیاتور فولادی
هماهنگ سازی سیستم رادیاتور
بر خلاف دیگر سیستم های گرمایشی ،جایی که توازن یا بالانس درست در طراحی اصلی واحد ساخته شده است، به منظور دستبابی به سطح خوب گرمای خروجی رادیاتورها باید بالانس شوند.این تعادل با کنترل سرعت آب گرم در جریان در هر رادیاتور برقرار می گردد، اگر آب آهسته تر از طریق هر رادیاتور جریان یابد گرمای بیشتری بیرون می دهد و اگر آب سریعتر در رادیاتور جریان یابد گرمای کمتری بیرون می دهد.
رادیاتورهایی که عملکرد خوبی دارند باید از یک طرف به طرف دیگر10 در جه سلسیوس گرما از دست بدهند قبل از اینکه به رادیاتور بعدی در خانه برسند، تست این فرایند بسیار ساده است، فقط یک دماسنج را در محل ورودی آب رادیاتور قرار داده و موقعی که آب در جریان است ببینید که دمای آب چقدر است؟و سپس بگذارید دماسنج را در محل خروج آب بگذارید و ببینید دمای آب خروجی چقدر است.اگر افت دمایی بیش از 10 درجه سلسیوس داشته باشد آب خیلی کند در رادیاتورها حرکت کرده و گرمای زیادی را آزاد می کند،راه حل این است که شیر رادیاتور را کمی بیشتر باز کنید تا جریان آب به رادیاتور سریعتر شود، اگر کافی نیست ، آب خیلی سریع در جریان است و نیاز است که شیر ورودی آب کمی بسته شود.
؟هماهنگ کردن سیستم برای دستیابی به سطح دمایی ایده ال و بهینه در خانه حیاتی است، اگر یک رادیاتور گرمای زیادی بیرون بدهد و رادیاتور دیگر اینگونه نباشد، شما در نهیات با فضای سرد و گرم در خانه مواجه می شوید.برای هماهنگی تمام رادیاتور ها وقت بگذارید تا بیشترین بهره وری را از سیستم رادیاتور داشته باشید.
تمیز نگه داشتن رادیاتور
رادیاتورها برای حداکثر عملکرد باید تمیز نگه داشته شوند. از آنجایی که حرارت از آب در رادیاتور به هوای بیرونی انتقال می یابد ، حیاتی است که انتقال حرارت بی وقفه اتفاق بیفتد. هر گرد و خاک و چرکی که روی فین ها(کنوکتورها) یا پنل های رادیاتور جمع شود بعنوان یک عایق یا پیشگیری کننده از انتقال حرارت از داخل رادیاتور به هوای بیرون می باشد.
برای پیشگیری از انباشته شدن چرک و گرد و خاک بر روی رادیاتورها با ید آنها را هر هفته تمیز کنید ، می توانید بیشتر وقت ها با آب ساده یا با یک محلول آب و صابون رقیق در زمانی که جسم یا چرک به سختی به رادیاتور چسبیده است آنها را تمیز کنید.
یک رادیاتور تمیز بسیار کارآمدتر از یک رادیاتور دارای چرک و آلودگی می باشد و وقت صرف شده برای تمیز نگه داشتن رادیاتور در واقع صرفه جویی در هزینه می باشد.
نحوه کار رادیاتور برقی
ورود رادیاتورهای برقی به عنوان یک وسیله گرمایشی، در ابتدا به عنوان جایگزین برای سیستم های گرمایشی با سوخت های فسیلی بوده است. شاید زمانی که میزان بحران در زمینه کاهش سوخت های فسیلی چندان محسوس نبود، نیاز به چنین دستگاه هایی نیز کمتر مورد توجه قرار می گرفت، اما امروزه خصوصاً در کشورهایی که از منابع طبیعی سوخت دور تر هستند و هزینه های بالایی برای خریداری آنها دریافت می کنند، استفاده از رادیاتور های برقی رواج بسیار بیشتری دارد.
نگاه به نوع عملکرد شوفاژ های برقی نشان می دهد که تمامی ابعاد کار متفاوت از آن چیزی است که در مورد سیستم های گرمایشی رایج ارائه شده است. اولین و مهمترین تفاوت موجود را می توان مربوط به سیال انتقال دهنده گرما دانست. در شوفاژ های برقی از ماده روغن برای انتقال این حرارت استفاده می شود و برخلاف رویه های همیشگی که آب به عنوان سیال مورد استفاده بوده است، این بار روغن نقش اصلی را ایفا می کند و و به صورت همیشگی و غیر قابل تعویض درون پره های این دستگاه قرار گرفته است.
انرژی الکتریکی از طریق بخش پاور این دستگاه در اختیار المنت هایی قرار میگیرد که وظیفه آنها بالا بردن دمای روغن جریان یافته در دستگاه است. روغن داغ شده از طریق پمپ های مخصوص درون طرح ها جریان می یابد و پس از سرد شدن مجدد به مجاورت المنت ها بر می گردد.
کاربر چنین سیستم گرمایشی می تواند از طریق پیچ ها و دکمه های کنترلی تعبیه شده بر روی آن، دمای مشخصی را برای این منظور تعیین کند. شوفاژ برقی نیز قادر است با بهره برداری از ترموستات های دقیق و حساسی که بر روی آن کار گذاشته شده، به صورت مداوم دمای محیط را رصد کرده و میتواند به محض رسیدن به حد نصاب المنت ها را قطع کرده و سیستم را خاموش کند.
استفاده از شوفاژ های برقی رواج بسیار زیادی در در سالهای اخیر پیدا کرده است و افراد تلاش میکنند که این دستگاه را در کنار سیستم های گرمایشی متداول موجود در کشور داشته باشند. اختلال در سیستم های اصلی و مرکزی گرمایش ساختمان را می توان با جایگزینی شوفاژ های برقی موثر و با کیفیت جبران کرد.
نحوه گردش اب در رادیاتور شوفاژ
چرخش آب در رادیاتور شوفاژ فولادی تفاوت اساسی با دیگر مدلهای رادیاتوری نخواهد داشت. آب به عنوان سیال اصلی گرم کننده محیط، با گذر از سیستم های مرکزی گرمایش مانند پکیج یا موتورخانه، به دمای تعیین شده توسط کاربر می رسد و از طریق ورودی رادیاتورها درون پنل های فولادی پر می شود. با انتقال حرارت از طریق آب به آلیاژ فولاد، از خروجی رادیاتور خارج شده و مجدد به سمت پکیج یا موتورخانه باز می گردد. تمامی این روند تا زمانی رخ می دهد که هوای محیط در بررسی های صورت گرفته از طریق ترموستات، به درجه مورد نظر رسیده باشد. به محض بروز این اتفاق سیستم فرآیند را به صورت اتوماتیک قطع میکند و تا رسیدن به یک حد پایین دما برای راه اندازی مجدد آن صبر خواهد کرد.
شیر رادیاتور شوفاژ چگونه تنظیم می شود
انواع شیر های مختلفی در رادیاتور برای اهداف مختلف جاگذاری شده است. برخی از این شیر ها مانند شیر های بخش پایینی رادیاتور که حالت زانویی دارند، برای تخلیه مورد استفاده قرار می گیرد. برخی دیگر نیز مانند شیرهای ورودی آب می توانند تنظیم دما را برای کاربر به همراه داشته باشند. ورودی کمتر آب داغ سبب می شود دمای رادیاتور کمتر شده برای محیط هایی با متراژ کمتر می توان از این حالت برای کنترل دما استفاده کرد.
آیا بستن شیر رادیاتور در تابستان لازم است؟
بستن شیر رادیاتور تنها یک راهکار جایگزین و جانبی برای کنترل دما در فصولی است که نیاز به استفاده از این دستگاه نباشد. در واقع اگر بتوان از طریق سیستم گرمایش مرکزی، کنترل دمای هوا در فصول مانند تابستان را تعیین کرد، دیگر هیچ نیازی برای بستن شیر رادیاتور در این فصل نخواهد بود. خصوصاً با توجه به اینکه در سالهای اخیر اغلب بنا های ساختمانی از سیستم هایی مانند پکیج های دیواری و یا موتورخانه های پیشرفته استفاده می کنند ، تغییر حالت به وضعیت این دستگاه به نوع تابستان، جریان آب داغ به درون سیستم های رادیاتور متوقف شده و از همین طریق عملا هیچگونه گرمایش صورت نخواهد گرفت. اما در غیر این صورت می توان با بستن شیر تنظیم آب در رادیاتور، ورودی آب داغ به درون این سیستم رادیاتور را متوقف کرده و جلوی گرم شدن این دستگاه را گرفت.
وظیفه شیرهای پایین رادیاتور
شیرهای بخش پایین رادیاتور که اغلب آن ها شکل ظاهری زانو مانند دارند، وظیفه اصلی هدایت آب به سمت پکیج یا موتورخانه مرکزی را برعهده گرفتند و با بستن آنها عملاً امکان تکرار فرایند گرم شدن آب و ایجاد تعادل دمایی در محیط از بین خواهد رفت. به هیچ عنوان نباید دست به شیرهای بخش پایینی رادیاتور زد و بستن این بخش از رادیاتور می تواند کاملاً کارکرد آن را با مشکل مواجه کند.
چگونه جلوی تلفات حرارتی داخل محیط را بگیریم تا محیط توسط شوفاژ سریع گرم شود؟
آنچه در عمل برای گرم کردن یک فضای خاص از محیط مانند اتاق ها رخ می دهد، این موضوع است که در هر صورت و با هر ترفندی، میزان و حد مشخصی از اتلاف انرژی حرارتی و گرمایی رخ خواهد داد. در واقع اگر این اتفاق نیفتد که نیاز به تکرار چرخه ورود و خروج آب به سیستم گرمایشی پکیج و موتورخانه وجود نخواهد داشت. با توجه به این قاعده فیزیکی، باید مقدار انرژی اتلاف شده از طریق موارد ممکن را به کمترین حد آن کاهش داد. این اتلاف انرژی می تواند هم از طریق درز ها و بخش های باز آن محیط رخ دهد و یا اینکه هوای سرد خارج از محیط بتواند وارد فضای اتاق شود. در هر دو صورت مقدار مشخصی از انرژی تلف شده و هوا سرد خواهد شد.
یکی از بهترین روش های کنترل این موضوع که حالت سنتی نیز دارد، نصب رادیاتور ها در بخش زیرین پنجره ها می باشد. این ترفند که کاملاً دلیل علمی برای آن وجود دارد، سبب می شود تا اتلاف انرژی صورت گرفته در بخش پنجره ها که بیشترین مقدار هم مربوط به آنها خواهد بود، در روند گرم شدن فضای اتاق مدنظر قرار گیرد و سیستم گرمایشی مورد نظر مانند پکیج های دیواری با محاسبه این اتلاف انرژی اقدام به گرم کردن هوای اتاق کند.
روش موثر دیگر در این زمینه را می توان عایق بندی تمامی درز ها و فضاهای بازی دانست که از طریق آن ها انرژی حرارتی از اتاق خارج شده و یا هوای سرد از آن طریق وارد اتاق خواهد شد. عایق بندی اطراف پنجره ها، به همراه امکان تعویض آنها با نمونه های دوجداره، از جمله اقدامات کاملاً موثری است که میتواند به شدت برای این منظور مفید واقع شود.
کاری که هرسال قبل از شروع به استفاده از شوفاژ هابایدانجام داد؟
راه اندازی سیستم های شوفاژ در فصل سرد سال واستفاده از دستورالعمل های مشخص برای این کار سبب خواهد شد چه بازدهی سیستم گرمایشی مورد نظر ارتقا یافته و ایمنی استفاده از آن نیز در سطح قابل قبولی رعایت شود. روند انجام چنین اقداماتی به شرح زیر خواهد بود :
- زمانی که به دنبال راه اندازی یک سیستم شوفاژ در ابتدای فصل سرما هستید، مهمترین بخش آن که می تواند در صورت بروز مشکلات چالش های بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد، قسمت دودکش دستگاه پکیج یا موتورخانه است. اولین کاری که باید انجام شود چک کردن مسیر دودکش برای باز بودن و عدم وجود موانع احتمالی است.
- باید مفهوم فشار در مورد ۲ عامل اساسی گرمایش از جمله آب و گاز کنترل شود. فشار گاز باید به اندازه ای باشد که دستگاه پکیج در تامین سوخت مورد نیاز برای احتراق دچار مشکل نشود. از سوی دیگر در مورد فشار آب نیز باید دقت به نشانگر مخصوص بر روی دستگاه پکیج شود تا اینکه میزان ها به موجود در منبع مخصوص آن برای عملکرد بدون ایراد کافی باشد.
- گام بعدی مربوط به رادیاتور خواهد بود. رادیاتور ها به عنوان اصلی ترین بخش انتقال حرارت در سیستم گرمایشی، باید هواگیری شده و هیچ مانعی در مسیر حرکت و چرخش آب درون آن نباشد. انجام هواگیری خصوصاً در مورد پنل های رادیاتوری که در تماس و اتصال با پکیج های دیواری کار می کنند، چندان ضروری نیست. این موضوع به این علت است که معمولاً ایجاد هوا در مسیر حرکت آب به علت ناسازگاری رادیاتورها و سیستم گرمایش مرکزی رخ می دهد و در این مورد این اتفاق رخ نخواهد داد یا به ندرت خواهد بود.
- حتماً از سرویسهای دورهای ارائه شده از طریق مراکز خدمات معتبر استفاده کنید. حضور متخصصی در فرایند راه اندازی مجدد یک سیستم گرمایشی از جمله بهترین اقدامات کاربران خواهد بود که سبب می شود با خیالی آسوده به استفاده از این دستگاه ها اقدام شود.
شیرهای پایین شوفاژ چه عملکردی دارند؟
وظیفه اصلی شیر های تعبیه شده در بخش پایین یک دستگاه رادیاتور، هدایت آب تخلیه شده از این دستگاه به سمت گرمایش دوباره در سیستم پکیج و موتورخانه است. در واقع چنین شیر هایی مهمترین بخش از فرایند تکرار عملکرد گرم کردن سیال آب را برعهده دارند و در صورت بروز مشکل با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد. بستن شیرهای بخش پایینی رادیاتور، چرخه مورد نظر را از بین می برد و با گذر زمان سبب سرد شدن دستگاه شوفاژ خواهد شد. همچنین در صورتی که بخواهید برای فصول گرم سال مانند تابستان، اقدام به تخلیه آب درون رادیاتور ها کنید، شیرهای پایین شوفاژ این امکان را در اختیار شما قرار خواهند داد.
دمای رادیاتور را چگونه تنظیم کنیم؟
تنظیم دمای رادیاتور ها می تواند به دو شکل دستی یا اتوماتیک انجام شود. در حالت اول که از آن به عنوان دستی یاد می شود، کاربران دستگاههای گرمایشی مانند پکیج یا موتورخانه های مرکزی، می توانند با استفاده از کلیدهای قرار داده شده بر روی آنها، دمای مشخصی را برای این سیستم تعیین کنند. سامانه مورد نظر انقدر به کار خود در زمینه گرم کردن رادیاتورها ادامه می دهد تا اینکه دمای آب سیال درون رادیاتور ها به میزان مشخص شده رسیده باشد. در واقع این حالت از تنظیم دمای رادیاتور، بر مبنای دمای آب رخ می دهد و ارتباط چندانی با دمای هوای محیط نخواهد داشت.
حالت دوم تنظیم دمای رادیاتور از طریق نصب ترموستات ها بر روی این سیستم گرمایشی می باشد. وظیفه اصلی این ترموستات ها رصد کردن دمای هوای اتاق می باشد تا در یک محدوده مشخص اقدام به متوقف کردن فرایند گرمایش رادیاتور کند. قطعاً این بهترین روش برای کنترل دمای رادیاتور خواهد بود که مبنای آن نیز بر اساس دمای هوا تنظیم میشود و یک مبنای کاملاً قابل اتکا و مطمئن است.
نحوه کار رادیاتور در اغلب مدلهای ارائه شده آن به بازار، تقریباً مشابه و یکسان است. می توان اینگونه گفت که تفاوت ها در سیستم گرمایش مرکزی، عامل اساسی تر نسبت به رادیاتور ها خواهد بود. در واقع نحوه کارکرد شوفاژ که مبنای آن بر اساس سیالی به نام آب قرار داده شده است، به صورت چرخه های تکراری ورود و خروج آن در رادیاتور و پکیج می باشد. هر مدلی از رادیاتورهای متنوع در بازار از همین روال مشخص پیروی می کنند و آنچه سبب ایجاد تمایز میان این دستگاه ها می شود، مربوط به شکل ساختاری آنها و کیفیت تولید خواهد بود. هر یک از این عوامل به صورت خاص در طرز کار رادیاتور شوفاژ تاثیر چندانی ندارند اما بازدهی را به شدت تحت تاثیر قرار خواهند داد.