مجله سماسازان

علت گرم نشدن آب پکیج ایران رادیاتور

علت گرم نشدن اب مصرفی پکیج ایران رادیاتور

پکیج ایران رادیاتور از رایج ترین پکیج های مورد استفاده در کشور بوده و جزو برندهای معتبر می باشد که به عنوان سیستم گرمایش مرکزی در ساختمان ها به کار می رود. گاها مواردی پیش می آید که تامین آب گرم مصرفی توسط این دستگاه با مشکل مواجه می شود و لازم است بعد از بررسی و علت یابی به رفع آن پرداخته شود. در بعضی از موارد به علت نقص کوچکی در سیستم پکیج و قطعات آن، آب به خوبی گرم نمی شود و می توان به خرابی فلوسوئیچ، برد کنترل، فنر بای پس، سنسور NTC، کم بودن فشار گاز و عدم تشکیل شعله اشاره کرد. وقتی آب مصرفی کلا گرم نمی شود با حالتی که ولرم بوده و یا مدام گرم و سرد می شود متفاوت است و باید به شکل جداگانه هر حالت بررسی گردد. مثلا وقتی فشار آب کم باشد این امر سبب می شود تا پکیج مدام خاموش و روشن شده و در نتیجه آب، گرم و سرد شود که رسوب و جرم گرفتن دستگاه می تواند یکی دیگر از عوامل به وجود آمدن این حالت باشد. بنابراین لازم است نوع مشکل مشخص شده و با بررسی شرایط پکیج به رفع آن پرداخت. در این مطلب هر کدام از علت هایی که سبب می شود آب مصرفی در پکیج ایران رادیاتور گرم نشود مطرح و علت و راه حل آن بیان شده است.

علت گرم نشدن آب پکیج ایران رادیاتور

این روزها پکیج به عنوان یک سیستم گرمایش مرکزی جایگاه خود را تثبیت کرده است و در هر خانه ای از آن استفاده می شود. با توجه به این که پکیج در حالت تابستانه نیز آب گرم مصرفی را نیز به راحتی فراهم می کند بنابراین رسیدگی به شرایط کارکرد آن ضروری است. گاها ممکن است رادیاتورها و یا گرمایش از کف به خوبی گرم باشند ولی آب مصرفی به خوبی گرم نشده و یا اصلا گرم نمی شود. در این شرایط باید علت بروز این مشکل بررسی شود تا به راه حل آن رسید. پکیج ایران رادیاتور با توجه به مدل های مختلفی که دارد شرایط بررسی در هر کدام ممکن است در موارد جزیی متفاوت باشد ولی در حالت کلی مشابه هم بوده و می توان با استفاده از یک روش به این مساله رسیدگی کرد. بیایید با هم عوامل شاخص بروز این مشکل را بررسی کرده  و با آن ها آشنا شویم و در زمان روبرو شدن با مشکل گرم نشدن آب پکیج بتوانیم آن را برطرف نماییم.

خرابی فلوسوئیچ ، فلومتر یا فلورگلاتور

فلوسوئیچ یا فلورگلاتور یک سنسور در پکیج است و وقتی آب گرم مصرفی باز می شود باید گزارش آن را به برد کنترل انتقال دهد. وقتی پکیج روشن است و رادیاتورها گرم هستند، اما آب گرم نمی شود می توان به خرابی این سنسور شک کرده و آن را بررسی کرد. بنابراین وقتی فلوسوئیچ سالم است زمانی که آب باز می شود در مدل آنالوگ پکیج ایران رادیاتور چراغ های نشان دهنده درجه حرارت دستگاه به شکل دوتا دوتا روشن می شود و در ادامه برد کنترل فرمان های لازم را به قطعات مرتبط داده و شعله روشن شده و آب گرم می شود. وقتی فلوسوئیچ خراب است برد کنترل از باز بودن آب مطلع نشده و در نتیجه شیر موتوری تغییر حالت نداده و آبی به سمت مبدل ثانویه نمی رود تا گرم شود. سنسور فلوسوئیچ را بر مسیر آب گرم متصل می کنند تا به محض باز شدن شیر آب مرتبط سریعا وارد مدار شده و گزارش حالت را به درستی برای برد بفرستد.

خرابی فلوسوئیچ

روش تست سلامت فلوسوئیچ یا فلورگلاتور

در پکیج های ایران رادیاتور قطعه ای به نام فلورگلاتور نقش فلوسوئیچ را ایفا می کند و باز بودن آب مصرفی را به برد کنترل گزارش می دهد. فلورگلاتور بخشی به نام انگشتی دارد که مسئول حس کردن جریان آب است و چراغی دارد که اگر روشن شود بیانگر سالم بودن آن است. حال اگر خود فلورگلاتور و یا انگشتی دچار خرابی شده باشند و یا انگشتی به شکل درست بر روی فلوسوئسچ نصب نشده باشد سبب می شود تا به درستی کار نکرده و در نتیجه آب مصرفی گرم نشود. برای تست عملکرد صحیح فلوسوئیچ می توان سیم های متصل به آن را اتصال کوتاه کرد و اگر با این عمل دستگاه روشن شد و آب را گرم کرد در نتیجه مشکل از فلوسوئیچ بوده و باید به آن پرداخته شود. لازم به ذکر است برای انجام این تست باید آشنایی کافی را داشته باشید و در غیر این صورت بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید. گاها این قطعه به تعمیر جزیی نیاز دارد و با آن مشکل بر طرف می شود ولی گاهی مجبور به تعویض قطعه هستیم و این مورد را باید بر عهده تعمیرکار قرار داد.

علت ولرم شدن آب مصرفی پکیج ایران رادیاتور

در پکیج های دیواری اولویت تامین آب گرم مصرفی است در نتیجه زمانی که آب مصرفی باز می شود و فلوسوئیچ گزارش آن را به برد انتقال می دهد، برد کنترل فرمان لازم را به شیر موتور ارسال کرده و طبق آن مسیر آب برای شوفاژها بسته شده تا آب برای ارسال به سمت مبدل ثانویه هدایت گشته و آب گرم مصرفی تامین می شود. در این فرایند اگر قطعه ای به نام بای پس، مسیر آب به سمت شوفاژ را به طور کامل و درست نبندد در نتیجه آب کمتری به سمت مبدل ثانویه رفته و آب به خوبی گرم نشده و به شکل ولرم کاربر آن را دریافت می کند. قطعه بای پس یک فنر است که بین دو بلوک چپ و راست قرار گرفته و اگر در گردش آب اشکالی به وجود بیاید این فنر فعال شده و شروع به کار می کند. بای پس از رسیدن آسیب به پکیج و یا سوختن پمپ جلوگیری کرده و در فرایند تامین آب گرم مصرفی نقش مهمی را دارد و وقتی درست کار نمی کند این حالت خوشایند نبوده و باید به شکل تخصصی آن را بررسی و مشکل را رفع کرد.

خرابی بای پس از دلایل ولرم بودن ابگرم مصرفی

برای این که قطعه بای پس را تست کنیم و مطمئن شویم مشکل از آن بوده لازم است ابتدا یک شیر آب گرم مصرفی را باز نمایید. در این وضعیت پکیج کار می کند و با دست شیلنگ رفت آب به رادیاتور را بررسی می کنید تا دما آن را کنترل کرده و چک کنید تا مشخص شود گرم است یا خیر. تا زمانی که آب مصرفی به طور مداوم باز است اما شیلنگ رفت رادیاتور که شیلنگ اول از سمت چپ می شود، داغ باشد می توان نتیجه گرفت که سوپاپ بای پس مسیر آب به مدار را نتوانسته است مسدود نماید. برای حل این مشکل لازم است سرویس کار شیر موتوری را باز کرده و فنر سوپاپ بای پس را خارج نماید و هم چنین اورینگ ها را نیز تعویض نماید  و پس از رسوب زدایی فنر، مجدد آن را در جای خود قرار داده و آن را ببندد. لازم است در این حالت فیلتر شیرگاز نیز بررسی شود و اگر دچار گرفتگی شده باشد مشکل آن برطرف گردد. برای حالت ولرم بودن آب گاها NTC نیز ممکن است دمای درست را به برد کنترل گزارش ندهد که باید آن نیز به شکل مجزا بررسی شود.

خرابی بای پس پکیجکم بودن فشار گاز و کوتاه بودن شعله

گاهی پایین بودن فشار گاز خود عامل اصلی برای گرم نشدن آب مصرفی است به طوری که شعله به خوبی تشکیل نشده و باعث بروز مشکلات می شود. برای پی بردن به این حالت لازم است یک تست ساده را انجام دهید، برای انجام این تست آب گرم مصرفی را باز کنید و در حالی که آب مصرف می شود به شلنگ رفت رادیاتور دقت کرده و با دست دمای آن را بررسی نمایید. اگر این شلنگ داغ نباشد و آب مصرفی هم ولرم و یا سرد باشد و از طرف دیگر هم زمان مشعل پکیج روشن بوده و کار می کند، بنابراین قطعا مشکل از کمبود فشار شیر گاز موجود در دستگاه است و ضروری بوده تا سرویس کار آن را تنظیم نماید. برای بررسی و تنظیم کردن آن باید گفت که شیر گاز میزان ماکزیمم کارکرد دارد و می توان با بیشتر کردن شیر گاز شعله را به 2/3 محفظه احتراق افزایش داد و مشکل را حل کرد. لازم به ذکر است برای این وضعیت می توان به فیلتر شیر گاز هم شک کرد و ممکن است این فیلتر دچار گرفتگی شده باشد و باید توسط یک تعمیرکار بررسی و در صورت نیاز با سرویس کردن آن مشکل رفع گردد.

خرابی و کاهش دقت NTC مصرفی

در پکیج سنسوری به نام NTC مصرفی وجود دارد و وظیفه آن بررسی و اندازه گیری دمای آب خروجی از پکیج برای مصرف است. وقتی این قطعه معیوب بوده و به درستی کار نکند بنابراین NTC دمای آب را به درستی اندازه گیری نکرده و گزارش اشتباه را برای برد کنترل دستگاه ارسال می کند. برای مثال می توان حالتی را در نظر گرفت که شما تازه آب گرم را باز کرده اید و انتظار دارید به مرور آب گرم شود ولی از آن جایی که سنسور NTC درست کار نکرده دمای اشتباه 60 درجه را حساب کرده و به برد کنترل ارسال می کند. در این حالت پکیج روشن نشده و همین امر سبب می شود تا آب هم چنان سرد بوده و گرم نشود. در مدل های دیجیتال پکیج این حالت با خطای 42 نشان داده می شود تا تعمیرکار علت مشکل را متوجه شود. برای حل این شرایط قطعه NTC یا ترمیستور حرارتی تعویض می شود و پکیج به درستی کار می کند.

علت گرم و سرد شدن اب پکیج ایران رادیاتور

سرد و گرم شدن آب پکیج از مشکلات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد و مشکلاتی را به وجود آورد. برای بررسی این حالت اولین کار چک کردن شرایط آب ورودی ساختمان است تا مطمئن شوید که نوسان آب یا افت فشار آب وجود ندارد. در شرایطی که فشار آب سرد بیش از حد کم باشد آب سریع به حالت جوش رسیده و سنسور آب گرم مصرفی یا همان NTC گزارش دمای بالا را داده و در نتیجه شعله قطع می شود. تکرار این فرایند و عدم تنظیم بودن شعله سبب می شود تا مدام آب سرد و گرم شود و پکیج دچار مشکل گردد. برای این حالت خرابی پمپ آب ساختمان نیز می تواند یکی از دلایل اصلی باشد و باید چک شود تا فشار آب ورودی به پکیج به میزان لازم برسد. نبود اکسیژن کافی برای احتراق و تشکیل شعله نیز می تواند یکی دیگر از دلایل این مشکل باشد به طوری که شعله به خوبی روشن نشده و به علت اکسیژن پایین خاموش می شود و مجدد روشن می گردد، بنابراین آب مدام گرم و سرد می شود.

رسوب گرفتن مبدل ثانویه

یکی دیگر از دلایل گرم و سرد شدن آب و درست عمل نکردن پکیج به هنگام باز کردن آب گرم مصرفی رسوب گرفتن مبدل اولیه و یا مبدل ثانویه این دستگاه است. همان طور که می دانید در آب املاح معدنی وجود دارند که وقتی گرم می شود این املاح ته نشین و سبب تشکیل رسوب می شوند. وقتی از پکیج استفاده می شود به مرور قطعات آن دچار رسوب گرفتگی شده و مشکلات بعدی را ایجاد می کند. رسوب سبب می شود تا مبدل ها عملکرد صحیحی نداشته باشند و آب به خوبی گرم نشود، بنابراین برای حل این مشکل لازم است تا در دوره های معین پکیج را سرویس کرده و رسوب گیری شود. با سرویس به موقع پکیج می توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد و از طرف دیگر عمر مفید دستگاه را نیز افزایش داد. لازم به ذکر است برای جلوگیری از بروز چنین مساله ای می توان از سختی گیرهای آب نیز استفاده کرد و در مسیر آب ورودی به پکیج نصب نمود. با استفاده از این سختی گیرها، املاح و سختی آب قبل از ورود به پکیج از آن گرفته شده و مانع از تشکیل رسوب بر روی دستگاه و قطعات آن می شود. این سختی گیرها نیز انواع مختلفی دارند و شما می توانید بر اساس مدل پکیج و بودجه ای که برای آن در نظر گرفته اید یک فیلتر خوب برای دستگاه خود تهیه نمایید و عملکرد و عمر مفید آن را به راحتی افزایش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *