مجله سماسازان

بررسی انواع پکیج گرمایشی [ چند نوع پکیج داریم؟]

انواع پکیج

اگر خیلی به گذشته دور برنگردیم و تنها به بررسی سیستم های گرمایشی در سال های اخیر بپردازیم، خواهیم دید که راه اندازی سیستم های موتورخانه های مرکزی به عنوان یکی از رایج ترین نمونه های استفاده شده در فضاهای خانگی و کسب و کارها بوده است. قطعاً بزرگترین چالش موجود در چنین سیستم هایی، مربوط به استفاده بی رویه آنها از مفهوم سوخت بوده است. مصرف بالای سوخت موتورخانه های مرکزی همراه راندمان پایین آنها در ایجاد هوایی گرم برای فضاهای مختلف، سبب تولید و ارائه محصولی تحت عنوان پکیج شد. پکیج ها به عنوان یک سیستم گرمایشی در قلب یک خانه گرم و بدون دغدغه کار می کنند. نحوه عملکرد آنها به صورت کاملاً متفاوت از سیستم های موتورخانه مرکزی بوده و بهره وری این دستگاه ها در مقایسه با روش های سنتی به شکل محسوسی افزایش یافته است. از لحاظ فنی سیستم های پکیج هم برای گرمایش آب مصرفی و هم در زمینه تولید آب مورد نیاز برای استفاده در شوفاژ ها و حتی لوله های مربوط به گرمایش از کف نیز می باشد. نقطه اشتراک تمامی این موارد ذکر شده، استفاده از آب به عنوان بهترین رسانای انتقال گرما در گرمایش ساختمان است و پکیج ها نیز از جمله موثر ترین دستگاه ها برای بالا بردن دمای این رسانای ارزشمند هستند. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که انواع پکیج موجود در بازار مبتنی بر چگونگی استفاده از آنها تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند. اصلی ترین راه حل برای ساده کردن این پیچیدگی، پاسخ به این سوال است که چند نوع پکیج داریم؟ و یا به بیان بهتر، دسته بندی انواع پکیج ها به چه صورت در بازار انجام شده است. برند های مختلف برای انجام این موضوع از چه پارامتری و فاکتور هایی بهره برده‌اند؟

برای مطالعه بیشتر در مورد پکیج ها و نحوه عملکرد این دستگاه های پرطرفدار امروزی به آدرس زیر مراجعه کرده و مطلبی با همین عنوان را مطالعه نمایید.

 

تقسیم بندی پکیج بر اساس محل نصب

توسعه تکنولوژی در تمامی جنبه های زندگی انسان تاثیرات شگرفی به جا گذاشته است. این موضوع علاوه بر برخی از حوزه های ویژه مانند کامپیوتر و الکترونیک، راه خود را در زمینه های مربوط به سبک زندگی انسان و راحتی او نیز باز کرده است. بدون شک انواع پکیج به عنوان یکی از مهمترین دستگاه های مورد استفاده در هر فضای مسکونی و تجاری، بی نصیب از توسعه تکنولوژی و ارتقای سطح آن نبوده است. به همین دلیل است که که با یک بررسی ساده در بازار، میتوان گونه‌های متعددی از این دستگاه را به وفور پیدا کرد که هر یک ویژگی ها و آیتم های مخصوص برای کاربرد خاص خود را دارند.

از رایج ترین دسته بندی های انجام شده در این زمینه، تقسیم بندی پکیج ها بر اساس محل نصب آنها بوده است. انواع پکیج در بازار ایران را می توان در یک مقایسه ضمنی نسبت به موضوع محل نصب، در سه گروه مختلف به شرح زیر دسته بندی کرد :

 

پکیج دیواری

این دسته به عنوان پکیج های دیواری، احتمالاً رایج ترین شکل استفاده از این دستگاه خصوصاً در فضاهای مسکونی و تجاری می باشد. اغلب ساختمان ها و مجتمع های ساخته شده به دست مهندسین نوین، سیستم گرمایشی خود را بر اساس پکیج های دیواری قرار داده اند. صرف نظر از نوع عملکرد فنی یک پکیج، باید به این نکته اشاره کرد که پکیج دیواری برای محل نصب از دیوار به عنوان موقعیت استقرار استفاده می کند. در مورد ویژگی های فنی باید از قابلیت تامین آب گرم برای مصرف روزانه و گرم کردن شوفاژ ها و سیستم های گرمایشی دیگر یاد کرد که البته به عنوان نقطه مشترک در میان اغلب این سیستم ها شناخته می شود. انواع پکیج دیواری را می توان در فروشگاه ها و مراکز مختلف فروش به سادگی یافت و در مورد انتخاب خود از میان برندها و ظرفیت های مختلف تصمیم گیری لازم را انجام داد.

 

انواع پکیج دیواریپکیج زمینی

پکیج های زمینی از مهمترین و مشابه ترین سیستم های گرمایشی نسبت به موتورخانه های مرکزی هستند. معمولاً شکل استفاده از این دستگاه ها زمانی است که متخصصین این امر، به دلیل وجود متراژ بالا در فضای ساختمان، راندمان و بهره وری استفاده از پکیج های دیواری را برای آن کافی ندانند و بدین ترتیب برای استفاده از پکیج های زمینی ترغیب شوند. اغلب مراکز درمانی، ورزشی و مجتمع های مسکونی بزرگ بهترین گزینه برای راه اندازی انواع پکیج زمینی هستند. این دستگاه های پکیج خاص، توان بسیار بیشتری نسبت به نمونه‌های دیواری داشته و همچنین برخی از امکانات مانند ذخیره آب در منابع مخصوص به خود سبب خواهد شد به هنگام بروز مشکلاتی در فشار آب، کاملاً قدرت رفع این چالش را داشته باشند. از لحاظ حجم اشغال شده توسط این پکیج قابل مقایسه با پکیج های دیواری و ایستاده نیستند و صدای تولید شده توسط آنها نیز کاملاً بلندتر از انواع دیگر این دستگاه خواهد بود. به همین دلیل معمولاً پکیج زمینی را در فضای بیرون از ساختمان مستقر کرده و بدین ترتیب باید قبل از راه اندازی نسبت به تعیین موقعیت و آماده سازی پیش زمینه های آن، اقدامات لازم را انجام داد.

انواع پکیج زمینیپکیج ایستاده

پکیج ایستاده به عنوان یک دستگاه تلفیقی از نوع دیواری و زمینی آن می باشد. محل استفاده از این دستگاه نیز یک متراژ و ظرفیت میانگین از دو حالت اشاره شده می باشد و معمولاً فضاهای مسکونی و تجاری به صورت دوبلکس و یا با زیربنای بالای ۵۰۰ متر، پذیرای چنین سیستم های گرمایشی خواهند بود. علیرغم اینکه استفاده از پکیج های ایستاده رواج کمتری نسبت به دیواری و زمینی دارد، اما بهتر است بدانیم که به کار بردن آنها می تواند از اتلاف منابع در بسیاری از موارد جلوگیری کند.

 

انواع پکیج از نظر سوخت مصرفی

نمی توان از مفهوم سوخت در ساختار تامین گرما عبور کرد. تمام قدرت یک دستگاه پکیج فارغ از تمامی قابلیت های فنی آن،در احتراق سوخت خلاصه شده است و هر چه این موضوع از بهره وری بیشتری برخوردار باشد در نهایت انرژی آزاد شده، تولید گرمای بیشتری خواهد کرد. یکی دیگر از مفاهیم دسته بندی پکیج های دیواری موجود در بازار مربوط به نوع سوخت مورد استفاده آنها برای تولید گرما می باشد که در زیر به آنها اشاره شده است :

 

پکیج گازی

رایج ترین نوع پکیج ها در بازار از سوخت گاز شهری برای احتراق استفاده می کنند. باتوجه به سهولت دسترسی به گاز شهری و ایمنی بالای آن، می توان ادعا کرد که بهترین نوع سوخت نیز همین مورد خواهد بود. خصوصا اگر بدانیم که انواع پکیج های گازی موجود از بی صدا ترین گونه های ممکن در میان این دستگاه ها بوده و به همین دلیل از محبوبیت بیشتری نیز برخوردارند.

پکیج گازوییلی

استفاده از گازوئیل به عنوان یک سوخت بسیار پر قدرت هنوز طرفداران خاص خود را دارد. با توجه به اینکه معمولاً از این نوع سوخت برای دستگاه های بزرگ و با توان بالا بهره برداری می شود، باید گفت که معمولاً پکیج های زمینی از گازوئیل به عنوان سوخت غالب خود استفاده می کنند.

پکیج دوگانه سوز

از گونه های دیگر دستگاه های پکیج شناخته شده در بازار، انواع دوگانه سوز آن می باشد. با توجه به استفاده از گازوئیل به عنوان یکی از این دو سوخت، باید گفت که معمولاً این امکان برای پکیج های زمینی تعبیه شده و در انواع دیواری آن به ندرت دیده می شود.

پکیج برقی

اگر شما در منطقه ای زندگی میکنید که با بحرانهای تامین سوخت فسیلی رو به رو هستید، احتمالاً از برق به عنوان جایگزین آن استفاده خواهید کرد. پکیج های برقی جایگزین مناسبی در چنین فضاها و جغرافیایی خاص هستند که البته هزینه های زیادی را به دارندگان آنها تحمیل می‌کند.

 

انواع پکیج از نظر تعداد مبدل حرارتی

نوع دسته بندی اشاره شده در این بخش مبتنی بر فاکتورهای فنی و سخت افزاری دستگاه پکیج است. انواع پکیج و رادیاتور در قالب ساختار فنی و درونی خود دارای بخشی به نام مبدل هستند. استفاده از یک یا دو مبدل برای تامین گرمای مورد نیاز سبب شده است که دستگاه های پکیج را از این لحاظ به دو گروه زیر دسته بندی کنند :

پکیج تک مبدله

در پکیج های تک مبدله، تنها یک سخت افزار با این عنوان برای تامین و فراهم کردن آب گرم استفاده میشود. استفاده از یک مبدل محدودیت های خاص خود را دارد و می‌تواند سبب کاهش راندمان دستگاه شود. همچنین این موضوع به شدت بر روی میزان مصرف سوخت تاثیر گذار است و هزینه های بسیار بیشتری را برای افراد به دنبال خواهد داشت.

 

پکیج دو مبدله

پکیج هایی که از دو مبدل برای تامین این گرما استفاده می کنند، بهره وری واقعی بسیار بالاتری دارند و همچنین علیرغم قیمت های بالاتر، هزینه های بعدی را برای کاربر به شدت کاهش می دهند. هر کدام از این مبدل ها در عملکرد کاملا مستقل از یکدیگر هستند و این به معنای بهبود راندمان خواهد بود. در واقع تامین آب گرم مصرفی و آب گرم مورد استفاده در شوفاژ و سیستم های گرمایش از کف، کاملاً جدا و مستقل از هم تولید شده و در فصول مختلف نیز قابل تفکیک خواهند بود.

 

تقسیم بندی پکیج از نظر نوع محفظه احتراق

محفظه احتراق را می توان یکی دیگر از فاکتورهای مهم در دسته بندی پکیج ها نامید :

پکیج دیواری محفظه احتراق بسته

نوع بسته محفظه های احتراق به عنوان یک گزینه کارآمد شناخته می شود. این نوع پکیج ها برای هدایت گازهای سمی حاصل از احتراق، از فن استفاده می کنند و به همین دلیل معمولاً در فضاهای کوچک کاربرد بسیار بالایی دارند.

پکیج دیواری محفظه احتراق باز

در نمونه های باز محفظه احتراق، هوا و اکسیژن مورد نیاز برای احتراق سوخت از فضای بیرون تامین می شود. هدایت گازهای سمی دستگاه های پکیج نیازمند نصب دودکش های قطور است تا هیچ مانعی برای این انتقال وجود نداشته باشد.

 

انواع پکیج از نظر فن دار و بدون فن بودن

مورد بعدی را میتوان یک تفکیک بسیار موثر از لحاظ نوع خروج آلاینده ها دانست. در واقع هر دستگاه پکیج برای انتقال گازهای ناشی از احتراق سوخت به محیط بیرون، ساز و کار خاص خود را دارد که می‌تواند از طریق دستگاه هایی موسوم به فن و یا بدون استفاده از آنها و با استفاده از دودکش های مخصوص و بزرگ باشد. دودکش‌های استفاده شده در وضعیت فن دار معمولاً انواع خاصی هستند که دارای قطر ثابت و به صورت دوجداره ساخته می شوند تا امکان خروج هیچ گاز سمی را به دستگاه ندهند. این ایمنی بالا میزان محبوبیت آنها را به شدت بالاتر برده است و توصیه جدی هر متخصصی در این زمینه خواهد بود.

 

تقسیم بندی پکیج زمینی از نظر مشعل دار و بدون مشعل بودن

پکیج های مختلف بر اساس سیستم احتراق خود قابل دسته بندی هستند. این موضوع در مورد پکیج های زمینی حالت متفاوتی دارد می‌تواند به دو شکل دارای مشعل و بدون آن تقسیم بندی شود. پکیج های زمینی که از مشعل به عنوان سیستم گرمایشی خود بهره می برند ، هیچ دیگی تحت عنوان گرمایش ندارند و انتقال حرارت را به صورت مستقیم به رسانای آب انجام می دهند. این در حالی است که در انواع بدون مشعل پکیج های زمینی، دیگی موسوم به فولادی یا چدنی به عنوان واسطه انتقال حرارت تعبیه شده است البته به نظر ساز و کار بدون ریسک تری است.

 

 

پکیج دیواری چگالشی

پکیج های چگالشی جدیدترین شکل پکیج های دیواری موجود در بازار هستند. این نوع از پکیج ها با بهره‌وری بسیار بالای بیش از ۹۴ درصد، تقریباً تمامی حرارت ایجاد شده از احتراق سوخت را به آب انتقال میدهند و حتی از گرمای دود های ناشی از سوخت نیز برای این مورد بهره برداری می کنند. همین موضوع راندمان بالا سبب شده است که اغلب علاقه مندان به استفاده از این سیستم های گرمایشی، به سمت استفاده از آن حرکت کنند. خصوصا اگر به این موضوع نیز اشاره کنیم که دستگاه های پکیج دیواری چگالشی، فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند و حتی قابل نصب در آشپزخانه ها نیز هستند.

 

پکیج ها از نظر شرکت و کشور سازنده

زنبور در بازار پکیج های موجود در کشور رسیده است که معمولاً علاقمندان و نیازمندان به تهیه چنین دستگاهی، امکان گزینش از میان موارد متعددی را دارند. با مراجعه به فروشگاه های مختلف و مراکز فروش فیزیکی و آنلاین، می توان نمونه مدل های گوناگون از برندهای داخلی و خارجی را مشاهده کرد :

پکیج ایرانی

پکیج های ایرانی با برند های مختلف مشهوری مانند بوتان، ایران رادیاتور، لورچ و موارد دیگر، قابلیت رقابت با بسیاری از نمونه های خارجی را دارند. اغلب این شرکت های تولیدی با توجه به سابقه بالا در تولید سیستم های گرمایشی و همکاری با برند های خارجی، تکنولوژی های لازم برای ارائه محصولات قابل توجه را به دست آورده‌اند. همچنین اعتماد مردم با توجه به بازخورد بهره برداری و استفاده از این دستگاه ها سبب شده است که میزان جذب بالایی را در میان مشتریان داشته باشند.

مطالعه بیشتر : بهترین پکیج ایرانی

پکیج خارجی

انواع پکیج خارجی موجود در بازار را می توان مربوط به برخی از کشورهای خاص مانند ایتالیا و ترکیه دانست. انواع پکیج دیواری ساخت ترکیه به وفور در بازار یافت می شود و رقابت آنها با برندهای ایرانی توانسته جذابیت های بسیاری را به بازار القا کند. در یک بررسی مختصر از کیفیت پکیج دیواری ساخت ترکیه و سایر کشورهای فعال در ایران، می‌توان به این نتیجه رسید که تفاوت کیفی میان برندهای ایرانی و خارجی را در مورد دستگاه های پکیج می توان نادیده گرفت و اعتماد به تولیدات داخل کشور را در اولویت قرار داد. هرچند ذکر این نکته نیز ضروری است که حتی برند های داخل کشور نیز برای بهبود شرایط تولید و ارتقای سطح تولیدات خود اقدام به استفاده از تجربیات شرکت های خارجی  و برندهای شناخته شده دنیا کرده اند.

 

در نهایت باید اشاره کرد که خریداری انواع پکیج با توجه به تعدد شرکت های ارائه کننده محصول در بازار یک کار تخصصی محسوب می شود و بهتر است خریداران علاوه بر کسب آگاهی های لازم در زمینه های فنی، به فروشگاه های معتبر مانند سماسازان مراجعه کنند تا بتوانند از تجربیات آنها در طول سال ها فروش سیستم های گرمایشی استفاده بهینه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *