برای پاسخ به سوال پکیج چیست باید گفت: پکیج ابزاری پرکاربرد و پرطرفدار است که آب گرم مصرفی شوفاژ و رادیاتور را تامین می کند و با نصب آن دیگر نیازی به موتور خانه ها و آبگرمکن های قدیمی نخواهد بود. با کمک این ابزار، استفاده از سیستم گرما از کف و فن کوئل ها نیز امکان پذیر خواهد بود و برخلاف کاربرد فوق العاده آن، معمولا کم مصرف است. برای آشنایی بیشتر با نحوه کار و مزایای این سیستم پرقدرت گرمایشی پیشنهاد می کنیم در این مطلب ما را همراهی کنید.
مهم نیست در شمال کشور زندگی می کنید یا در شرق و غرب، با شروع فصول سرد سال به منبعی برای تولید هوای گرم نیاز دارید. در حال حاضر، پکیج یکی از محبوب ترین سیستم های تولید کننده گرما است که در یک چشم بهم زدن محیط خانه را گرم می کند و به عنوان جایگزین عالی برای موتورخانه ها شناخته می شود. این سیستم دوست داشتنی علاوه بر تولید گرما، آب گرم مصرفی را نیز ارائه می دهد و نحوه کار با آن بسیار راحت است. زیرا برخلاف موتورخانه، تجهیزات گسترده ای ندارد و آب گرم مورد نیاز برای تامین گرما محیط را به صورت فوری تولید می کند.
پکیج چیست؟
پکیج ها از نظر ظاهری بسیار شبیه آبگرمکن های دیواری هستند، اما با این تفاوت که علاوه بر ارائه آب گرم مصرفی، افزایش دمای محیط های مختلف ساختمان را نیز برعهده دارند و در فصول سرد سال می توان از این مدل سیستم گرمایشی به نحو احسن استفاده کرد. اگر عملکرد این ابزار را از نزدیک مشاهده کنید، در هر جای ساختمان فعال بودن آن را حس می کنید؛ از آشپزخانه گرفته تا سرویس بهداشتی و دستشویی که هر لحظه با باز کردن شیر آب گرم، سیستم پکیج فعال می شود و خیلی سریع آب گرم در دسترس است. همچنین پکیج ها می توانند همانند موتورخانه ها و دیگر سیستم های گرمایشی گرمای مورد نیاز خانه را تامین کند و با اتصال ار راه لوله کشی ها به شوفاژ و سیستم گرمایشی از کف، گرمای لذت بخشی در خانه حکم فرما خواهد بود.
پکیج دیواری چیست؟
پکیج ها از نظر ساختاری به دو مدل زمینی و دیواری تقسیم می شوند که مدل دیواری رایج تر و پر طرفدارتر است. این مدل همانطور که از نامش مشخص می باشد، به راحتی روی دیوار نصب می شود و برخلاف مدل زمینی فضای کمتری را اشغال می کند. همچنین برای نصب داخل ساختمان و خانه های دارای متراژ کم بهترین انتخاب است. زیرا در ابعاد کوچک تری طراحی می شود و به راحتی داخل آشپزخانه و کابینت قرار می گیرد.
اطلاعات بیشتر : بهترین پکیج دیواری
معمولا پکیج های دیواری گزینه ای مقرون به صرفه ای هستند و گرمای مورد نیاز محیط های دارای متراژ کم را تامین می کنند. دیگر مزیت این مدل سیستم گرمایشی می توان به امکان نصب آن در محیط باز و بسته اشاره کرد که نصب مدل دیواری داخل بالکن یا تراس بدون هیچ مشکلی امکان پذیر است.
پکیج دیواری چگونه کار می کند؟
هنگام باز کردن شیر آب گرم، سنسورهای جریان آب فعال و سپس جرقه مشعل روشن می شود. بدین ترتیب، مبدل حرارتی آب را گرم می کند و از راه سیستم لوله کشی در اختیار شما قرار می گیرد. برخی مدل های دیواری دارای دو مبدل حرارتی هستند که با کمک گرمای گازی خروجی مقداری از آب ورودی را گرم می کنند و دارای ترموستات برای کنترل میزان گاز وارد شده به مشعل هستند. بنابراین دمای از پیش تایین شده به راحتی تحت کنترل است.
اجزای پکیج
برای آشنایی بیشتر با عملکرد پکیج خوب است اجزای آن را با دقت مورد بررسی قرار دهید:
-
سیستم کنترلگر؛ قلب تپنده پکیج
سیستم کنترل کننده یا واحد کنترل الکترونیکی ابزاری است که برای تحت نظر قرار دادن قسمت های مختلف پکیج مانند دما، جرقه، مدولاسیون و جریان گاز طراحی شده است. این ابزار هنگام بروز مشکل بر عملکرد هر کدام از قسمت ها با سنسور آتش و قطع کن خودکار گاز وارد عمل می شود و وظیفه حفظ ایمنی دستگاه را برعهده دارد.
-
وریستور
محافظت از قطعات و مدارات الکترونیکی یکی از مهم ترین اقدامات در طراحی پکیج است که برعهده وریستور وابسته به ولتاژ می باشد. نحوه استفاده از این قطعه بدین گونه است که در مدار به موازات مصرف کننده حضور دارد.
-
کلید جریان
این کلید کنار مسیر ورودی آب قرار دارد که موجب قطع و وصل شدن جریان الکتریکی می شود. بالا و پایین رفتن این فلوسویچ به کمک قطعه های شناور داخل آن است.
-
ترمیستور
این ابزار، یک مقاومت حساس است که از جنس نیمه هادی ساخته می شود و به تغییر درجه حرارت واکنش نشان می دهد. معمولا ترمیستورها در دو مدل ضریب حرارتی مثبت و ترمیستور با ریب حرارتی منفی استفاده می شود.
-
پمپ خطی
این این پمپ برای رفع افت فشار گردش آب گردم در مسیر بسته گرمایش استفاده می شود. این پمپ با کمک خازن نصب شده در مدار الکتریکی فعالیت خود را آغاز می کند.
-
برد جرقه
با کمک برد، جرقه ولتاژ ورودی دو چندان و به مشعل منتقل می شود.
مبدل حرارتی: این قطعه فلزی از پره ها و لوله های باریک به صورت مارپیچ ساخته شده است که با عبور جریان آب از داخل آن، آب گرم تولید می شود.
اجزای پکیج دیواری
پکیج دیواری به چهار قسمت اصلی برد الکترونیکی، حسگرها، قطعات فرمان دهنده و قطعات مکانیکی تقسیم می شود:
برد الکترونیکی: این برد نقش مغز دستگاه را ایفا می کند و به تجزیه و بررسی داده های ورودی و خروجی می پردازد. از قسمت های پراهمیت آن می توان به رله، فیوز، آی سی، آی سی رگولاتور و ترانس اشاره کرد.
حسگرها: دستگاه پکیج از حسگرهای مختلفی مانند سنسورهای حرارتی، ترموستات دود، ترموستات اتاقی، سنسور شوفاژ و … تشکیل می شود که هر کدام وضعیت دستگاه را به برد اصلی اعلام می کند.
قطعات اجرایی: این قطعات شامل پمپ خطی، شیر کنترل گاز، فن دودکش، شیر پر کن، شیر اطمینان، شیر تخلیه آب و … می شود که هر کدام وظیفه ای برای اجرا دارند و پس از گرفتن دستورات از برد کنترلگر شروع به کار می کنند.
قطعات مکانیکی: این قطعات به صورت ثابت قرار گرفته اند و بدون دریافت هیچ فرمانی از طرف برد، وظیفه خود را انجام می دهند. از جمله قطعات مکانیکی می توان به منبع انبساط دیافراگمی، مبدل حرارتی و محفظه احتراق اشاره کرد.
اجزای پمپ پکیج؛ قطعه بسیار مهم و اثربخش
پمپ پکیج یکی از حیاتی ترین اجزای تشکیل دهنده این سیستم گرمایشی است که آب گرم تولید شده را به جریان در می آورد. این قطعه بسیار حساس طراحی شده است و در برخی موارد، نسبت به دیگر قطعات هزینه بالاتری دارد. در حالی که طراحی و محافظت از اجزای آن تاثیر بسیاری روی عملکرد درست پمپ خواهد گذاشت. اما در صورت عدم کار کردن این قطعه، جریان آب گرم متوقف می شود و عملا سیستم گرمایشی از کار می افتد و امکان دسترسی به آب گرم نیز ناممکن می شود.
اگر تا به حال هنگام تعمیر پکیج اسامی مانند پمپ سیرکولاسیون و پمپ گردش آب شوفاژ را شنیده باشید، این قطعات مربوط به سیستم پمپ پکیج است. به طور کلی پمپ پکیج از 8 قسمت مهم تشکیل می شود:
- سیم پیچ
- شفت
- کلید تغییر سرعت پمپ
- هوزینگ
- خازن موتور
- توربین یا پروانه
- جعبه تقسیم برق
- هوزینگ
- خازن موتور
- پیچ تنظیم سرویس کار یا پیچ بازدید
پکیج چگونه کار میکند؟
با تنظیم دستگاه روی حالت زمستانه، سنسور کاهش دما را تشخیص می دهد و تولید آب گرم مورد نیاز آغاز می شود. آب گرم با کمک پمپ به قسمت رادیاتورها و سیستگ گرمایشی کف خانه منتقل می شود و گرمای مورد نیاز از راه جریان همرفتی به محیط خانه انتقال پیدا می کند. آب گرم بعد از یک دور گردش در قسمت های مختلف خانه، دوباره به سیستم گرمایشی راه پیدا می کند و با ورود به مبدل دستگاه دوباره دمای مورد نیاز خود را بدست می آورد. این جریان تا جایی ادامه پیدا می کند که در هیچ جای خانه شوفاژها دستکاری یا شیر آبی برای مصرف باز نشود. به محض باز شدن شیر آب، دوباره آب گرم به گردش در می آید.
در نتیجه این مدل سیستم گرمایشی، گرمای فوری را ارائه و حس آرامش را به افراد خانواده هدیه می دهد.
سیستم پکیج چگونه کار می کند؟
سیستم پکیج با توجه به نوع سوخت مصرفی و مدل انتخابی کمی متفاوت است. همچنین عملکرد سیستم احتراق در هر کدام از مدل ها با دیگری فرق می کند. برای مثال، پکیج ها دارای یک مبدل که مناسب خانه های کوچک هستند، توانایی حرارتی کمتری نسبت به پکیج های دارای دو مبدل دارند و معمولا رسوب پذیرند.
همچنین عملکرد احتراق پکیج ها میان مدل های دارای فن و بدون فن متفاوت است. دستگاه های دارای فن گزینه بهتری برای نصب داخل محیط های بسته است، زیرا تمام تولیدات حاصل از احتراق به بیرون از خانه هدایت می شود و از نظر ایمنی در مرحله بالاتری قرار دارند. اما اگر قرار است پکیج داخل تراس یا فضای باز نصب شود، انتخاب سیستم بدون فن نیز مناسب است.
مزایا و معایب پکیج
پکیج راهکاری گرمابخش به زندگی است که تمام فصول سال ما را همراهی می کند و عملکرد بی نظیری آن در تهیه آب و هوای گرم ستودنی است. در موارد زیر با مزایای فوق العاده این سیستم آشنا می شوید:
- این مدل سیستم گرمایشی از نظر هزینه نصب و اجرا نسبت به دیگر سیستم ها کمتر است.
- مصرف سوخت دستگاه در مقایسه با بازدهی فوق العاده آن ناچیز است.
- امکان استفاده از آب گرم پکیج برای سیستم های کوئل داکت اسپیلت وجود دارد.
- اجرا و نصب راحت از دیگر مزایای این سیستم است که با کمک متخصصین حرفه ای در کمترین زمان به نتیجه می رسد.
- وزن و حجم پکیج ها نسبت به سیستم های گرمایشی قدیمی مانند آبگرمن، موتورخانه و … بسیار کم تر است و به راحتی در کمترین فضا اجرا می شود.
- هزینه های تعمیر و نگهداری پکیج ها نسبت به سیستم های مرکزی بسیار ناچیز است و زمان کمی برای تعمیر صرف می کند.
- امکان استفاده از پکیج در حالات تابستانه و زمستانه برای کاهش مصرف انرژی وجود دارد.
- حضور سنسورهای فعال در طراحی پکیج ها، ایمنی دستگاه را دوچندان کرده است و به راحتی می توان با خواندن گزارش ها از عملکرد دستگاه مطمئن شد.
- عملکرد پکیج صدای بسیار کمی دارد و نصب آن ها داخل ساختمان هرگز آرامش و سکوت را از بین نمی برد.
علاوه بر مزایا، خوب است با چند معایب کوچک این ابزار کاربردی نیز آشنا شوید:
- پکیج ها فضای کمی از آشپزخانه را به خود اختصاص می دهند.
- نصب آن ها در محیط موجب کاهش رطوبت و اکسیژن هوا می شود که این موضوع روی سلامتی افراد بزرگسال و کودکان ممکن است تاثیرگذار باشد
- در صورت بروز نشتی میان دودکش خروجی، احتمال به خطر افتادن سلامتی افراد خانواده وجود دارد.
- هر چه تعداد شیرهای در حال استفاده بیشتر باشد، فشار آب کاهش پیدا می کند. البته این موضوع تنها برای پکیج های دیواری بدون مخزن وجود دارد.
- حساسیت پکیج ها نسبت به سیستم های گرمایشی دیگر بیشتر است و به طور سالانه به سرویس نیاز دارد.
نتیجه گیری
اگر با شروع روزهای سرد دچار استرس سرماخوردگی می شود و احساس ناامنی را تجربه می کنید، وقت آن رسیده با نصب پکیج های پیشرفته دارای قابلیت های عالی، گرمای لذت بخش را به خانه دعوت کنید. این سیستم محبوب و منحصربه فرد هنگام استحمام و شستشو، حس تازگی را هدیه می دهد و با تولید گرمای آن در فصول سرد سال، حس امنیت خانه را به حقیقت تبدیل می کند.
سوالات متداول
پکیج با چه انرژی کار می کند؟
معمولا پکیج ها از سوخت گازی برای تامین گرما استفاده می کنند که این نوع سوخت نسبت به دیگر سوخت ها راحت تر شعله ور می شود و آلودگی کمتری نیز دارد.
علت روشن نشدن پکیج بعد از قطع گاز چیست؟
از آنجا که سوخت مصرفی دستگاه پکیج، گاز است، با قطع شدن آن، امکان روشن شدن پکیج وجود ندارد.
آیا پکیج باید همیشه روشن باشد؟
خیلی ها فکر می کنند استفاده از پکیج تنها مخصوص فصل زمستان است، در حالی که روشن بودن آن ها در فصل تابستان برای تامین آب گرم مصرفی ضروری است.
هنگام مسافرت پکیج را خاموش کنیم؟
برای مسافرت های دو الی سه روزه نیازی به خاموش کردن دستگاه نیست، اما اگر تصمیم دارید به مسافرت طولانی مدت بروید، خاموش کردن پکیج را فراموش نکنید.