مجله سماسازان

فرق کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی

فرق کولر آبی سلولزی با پوشالی

با توجه به هزینه بالاتر برای خرید کولر سلولزی، فرق کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی در چیست؟.اساس کار کولرهای  آبی بدین صورت است که هوای گرم را از محیط می گیرد و بعد از گذشتن از پدهایی که از آب پر شده اند در طی این فرایند آب تبخیر می شود و باعث شده که هوای گرم خنک شده و به گردش در آید موقعی که آب از یک  سطح بخار شود آن سطح فورا خنک شده زیرا برای تبدیل مایع به بخار احتیاج به گرما دارد.  حال با توجه به این که واسط تبخیری کولر آبی از پوشال یا پدهای سلولزی تشکیل شده باشد شرایط متفاوت تر خواهد بود که در ذیل توضیح داده می شود

اطلاعات بیشتر در خصوص: راهنمای خرید کولر آبی

واسط های تبخیری یا پدهای خنک کننده یکی از مولفه های اصلی در کولر آبی می باشند به طور کلی دو نوع واسط تبخیری برای کولرهای آبی وجود دارد که هر کدام از این واسط های تبخیری مزایا و معایبی دارند

پوشال چیست؟

پوشال رشته های کوتاه و بلند چوبی است  که از چوب درخت تیره بید، سپیدار و صنوبر تولید می گردد و توسط ماشین آلات تولید پوشال ، تولید می گردد.

 

کولر آبی پوشالی

مزیت های کولر آبی پوشالی

ارزان بودن و در دسترس بودن همیشگی پوشال
وزن سبک پوشال

معایب کولر آبی پوشالی

تعویض پوشال ها باید هر سال انجام گردد به علت اینکه چوب در برابر رطوبت پوسیده و تجزیه می گردد

پوشال ها دارای راندمان کمتری نسبت به کولرهای سلولزی است(راندمان 75%)

به دلیل ساختار نفوذ پذیر پوشال گرد و خاک را از محیط اطراف جذب کرده و به خانه انتقال می دهد

به دلیل اینکه چوب آن هم از نوع مرطوبش محل تجمع و رشد باکتری هاست که باعث مشکلات و ناراحتی های دستگاه تنفس می شود.

به دلیل ساختار نامستحکم پوشال و فواصل خالی و تخلخل زیاد بین رشته های چوب پوشال، رشته های پوشال را به محفظه آب کولر و بیرون از کولر ریخته وهزینه های نگهداری را افزایش می دهد و ایجاد بوی نامطبوع می کند همینطور ممکن است  مقداری از آب به بیرون از محفظه کولر ریخته شود و متعاقب آن پوشال ها دفرمه شده و بعد از مدتی کارایی اولیه خود را از دست می دهد.

پدهای سلولزی چیست؟

پدهای سلولزی از ورقه های سلولزی چسبیده به هم راه راه که با توالی معکوس کنار هم قرار گرفته اند تشکیل شده است

پد سلولزی

اطلاعات بیشتر در خصوص: کولر سلولزی

 

مزیت های کولر آبی سلولزی

راندمان بالاتر پدهای سلولزی نسبت به کولرهای آبی پوشالی 85%

عمر طولانی تر پدهای سلولزی بصورتی که اگر بخوبی نگهداری شوند چهار تا پنج سال می توان از آنها استفاده کرد و بدلیل ساختار منظم و مستحکم باعث می شود که نگهداری و تمیز کردن آن آسان گردد

جذب عالی آب و گردش آب منظم در آن به دلیل ساختار سلولز و بافت متراکم آن

به دلیل بافت مستحکم این نوع از پدها ،از نفوذ گرد و غبار و حشرات محیط خارج به داخل جلوگیری کرده و هوای تمیز و سالمی را برای تنفس فراهم می آورد و بوی نامطبوع تولید نمی کند

بر خلاف واسط تبخیری پوشالی، چارچوب نگهدارنده این پدها از گالوانیزه یا آلومینیوم بوده و از زنگ زدن آن به دلیل مجاورت دائم آن با آب پیشگیری کرده و همینطور از دفرمه شدن آن جلوگیری می کند.

پدهای سلولزی کاملا ecofriendly  بوده و هیچگونه گازی را تولید نمی کنند

اطلاعات بیشتر: روش راه اندازی کولر آبی

مزیت کولر سلولزی نسبت به پوشالی

در مورد این موضوع که ترجیح مشتریان در مورد خرید این دو نوع دستگاه، کدام یک از آنها خواهد بود، باید به سراغ مزیت ها و برتری های هر یک از این دو حالت برویم. در واقع باید علت این علاقه مندی کاربران به انواع کولرهای سلولزی را در مقایسه با پوشالی بررسی کنیم. برای این کار علل متعددی را در ادامه اشاره کرده ایم که تمامی آنها حاصل تجربه سال ها فروش تخصصی شرکت سماسازان در هر دو مدل از دستگاه مورد نظر بوده است.

عدم بهم ریختگی پد سلولزی

شکل ظاهری و نوع ساختار فیزیکی پد سلولزی با پوشال های سنتی به شدت متفاوت است. پوشال ها به صورت ذاتی دارای ظاهر به هم ریخته و درهم هستند که فارغ از جنس ماده اولیه آنها، آب را در سمت و سوی غیرمشخصی جاری خواهند کرد. در واقع محل ریزش آب بر روی این پوشال ها، باعث خیس شدن بخش های مختلفی از این بخش کولر آبی می شود و حتی امکان دارد به دلیل عدم جاری شدن منظم آب، برخی از قسمت ها بدون تماس آب باقی بمانند. همین موضوع سبب کاهش محسوس راندمان دستگاه برای پایین آوردن دمای آب خواهد شد و عدم رضایت استفاده کنندگان را به همراه خواهد داشت.

دقیقا در نقطه مقابل پوشال ها، پدهای سلولزی دارای ساختار کاملا منظم هستند و مجاری حرکت آب بر روی پد به صورت هندسی مشخص شده است. به این ترتیب آب به همه جای پد سلولزی خواهد رسید و بخش های مختلف آن به یک اندازه در فرآیند خنک سازی دخالت خواهند داشت. همین رویکرد یکی از عوامل بسیار مهم در ترجیح کاربران برای انتخاب کولرهای سلولزی می باشد.

بهینه تر شدن مصرف انرژی

در بررسی های صورت گرفته برای عملکرد هر یک از این دو دستگاه، به خوبی مشخص است که مقدار هوای خنک تولید شده توسط آنها در برابر میزان مشخصی از مصرف انرژی، به مراتب با هم متفاوت می باشد. کولرهای سلولزی قابلیت بیشتری برای تولید هوای خنک با درجه پایین تر دارند و این به معنای بهبود عملکرد نسبت به انواع پوشالی خواهد بود. طبیعی است که در این صورت، هزینه های نهایی برای پرداخت پول برق و آب نیز کمتر خواهد شد.

بله درست شنیدید! کولرهای سلولزی حتی در روند مصرف آب هم بهینه تر عمل می کنند. جریان منظم آب در ساختار درونی کولر و توزیع یکنواخت آن سبب می شود که جذب این ماده در بخش های مختلف یک پد سلولزی به صورت سریع و با نسبت یکسان انجام شود که در نهایت مقادیر به صرفه تری از آب را مصرف خواهد کرد. در مورد ساختار ظاهری پدهای سلولزی هم باید به این نکته اشاره کنیم که این مدل ها دارای شکل شبکه مانند هستند و عبور هوا از میان بخش های مختلف آن، راندمان تولید هوای خنک را بسیار بهتر از مدل های پوشالی کرده است.

عمر بالاتر پد سلولزی

طبق یک قاعده همیشگی برای پوشال های سنتی، باید هر سال در هنگام راه اندازی مجدد این دستگاه ها اقدام به تعویض آنها کرد. موضوعی که علاوه بر دردسرهای زیاد برای کاربران، هزینه های خاص خود را متوجه آنها خواهد کرد. همچنین دقت به این موضوع هم خالی از لطف نیست که اگر میزان کارکرد کولرهای پوشالی بیشتر شود، به همین نسبت نیاز به تعویض پوشال ها نیز سریع تر خواهد بود. اما این معضل بزرگ در کولرهای سلولزی تقریبا از بین رفته است. پدهای مورد نظر امکان کار تا بیش از 3 سال را خواهند داشت و راندمان دستگاه با گذر زمان از عمر پدها کاهش چندانی نخواهد داشت.

قدرت سرمایشی بالاتر کولرهای سلولزی

در مورد توان خنک سازی باید به چند نکته بسیار مهم اشاره شود. در وهله اول، پدهای سلولزی دارای ساختار مشبک و منظمی هستند که هوا را به سادگی هر چه تمام تر از خود عبور می دهند و همین موضوع به راندمان خنک سازی دستگاه کمک شایانی کرده است. در وهله دوم، فلسفه عملکرد کولرهای آبی به این صورت است که هر چه سطح تماس آب با پد یا پوشال بیشتر باشد، هوای خنک تولید شده دارای دمای کمتری خواهد بود. به همین دلیل هم پدهای سلولزی عملکرد بهتری داشته و طرفداران خاص خود را خواهد داشت.

پد سلولزی مانند فیلتر هوا

استفاده از یک دستگاه خنک کننده علاوه بر تولید هوای مطبوع از لحاظ دمایی، نیازمند کیفیت هوای خروجی از دریچه های آن هم می باشد. در واقع هوای مورد نظر باید دارای استانداردهای کیفی لازم برای حفظ سلامتی دستگاه تنفسی افراد هم باشد. کولرهای پوشالی هیچ رویه مشخصی در این مورد ندارند اما در انواع سلولزی، با توجه به ماهیت پدهای آن، هوای تولید شده بسیار بهتر و قابل اعتمادتر خواهد بود. این پدها دقیقا مانند یک فیلتر عمل می کنند و درصد بالایی از آلودگی های احتمالی را حذف می کنند.

عدم ایجاد آلرژی در کولر سلولزی

تولید هوای پاک و عاری از باکتری توسط کولر سلولزی، سبب حذف مشکلات احتمالی مانند آلرژی برای استفاده کنندگان خواهد شد. این موضوع نتیجه استفاده از پدهایی است که جریان هوا را تا حد امکان تصفیه می کنند و به صورت ذاتی امکان عبور ذرات معلق را نخواهند داد.

آپشن های جدید بیشتر بر روی مدل های سلولزی پیاده می شود

توسعه تکنولوژی در ساخت کولرهای آبی، با توجه به رشد استقبال از نمونه های سلولزی سرعت بیشتری به خود گرفته است. نمونه مدل های پوشالی به دلیل ماهیت سنتی آنها کمتر امکان به کارگیری ایده های جدید برای پیاده سازی را داشتند. اما با ورود مدل های سلولزی و رضایت مشتریان از این دستگاه ها، امکانات و قابلیت های جدیدی مانند کنترل رطوبت، دما و حتی امکان تنظیمات راه دور و سهولت استفاده از این دستگاه ها به مجموعه پیشین اضافه شده است. این در حالی است که کولرهای آبی پوشالی تقریبا با همان شرایط قبل به بازار ارائه می شوند.

معایب کولر سلولزی نسبت به پوشالی

صحبت در مورد ایرادات و چالش های بهره برداری از یک سیستم کولری سلولزی، تنها مربوط به مواردی می شود که اغلب آنها از سوی خریدار و مشتری قابل مدیریت خواهد بود. تعدادی از این موارد به شرح زیر در عناوینی خلاصه شده است :

قیمت خرید بالاتر

بدیهی است که کولرهای سلولزی با توجه به قابلیت های بسیار بهتر و امکانات خاص، دارای هزینه خرید به مراتب بیشتری نسبت به انواع پوشالی باشند. این موضوع به هیچ وجه یک نقطه تاریک یا ضعف برای دستگاه های مورد نظر محسوب نمی شود و باید ارزش خرید آنها بیشتر مورد توجه علاقه مندان باشد. کولرهای سلولزی در مقابل قیمت بالاتر، راندمان بسیار بهتری برای شما به ارمغان خواهند آورد و این می تواند صرفه جویی های زیادی را در طول مدت زمان استفاده برای شما به همراه داشته باشد. مواردی از قبیل کاهش هزینه های انرژی، کاهش تعداد دفعات تعویض پدهای سلولزی نسبت به پوشال های سنتی و موارد مشابه دیگر، که هر یک بخشی از هزینه های بالای اولیه را در زمان استفاده جبران خواهند کرد.

پد سلولز گران تر از پوشال است

پدهای سلولزی از لحاظ قیمتی در سطح بالاتری نسبت به پوشال ها هستند. آنها از جنس ماده اولیه مرغوبی تهیه می شوند که ساختار ظاهری و فنی کاملا بهینه تری خواهند داشت. به سختی دچار تغییر ظاهری می شوند و در مقابل رسوب هم مقاومت خوبی از خود نشان داده اند. همان طور که قبلا هم اشاره شد مانند فیلتر عمل کرده و اجازه عبور آلودگی های هوا را تا حد امکان نخواهند داد. تمامی این موارد در نوع پوشالی وجود ندارند و از لحاظ راندمان عملکرد هم در سطح بسیار پایین تری قرار می گیرند. اما به هر صورت قیمت این دو نوع از کولرهای آبی هم تفاوت های معنادار و بعضا چالش زایی برای مشتری خواهد داشت.

بوی بد سلولز

کولرهای سلولزی به دلیل داشتن پدهایی به همین نام، باید در دوره های زمانی استاندارد تحت تمیزکاری و شستشو قرار گیرند. هر گونه تاخیر در این روند سبب خواهد شد که هوای دمیده شده به اتاق دارای نسبت هایی از بوی بد باشد. از جمله دلایل اصلی این بوی بد، تجمع باکتری های جذب شده در طول مدت زمان مصرف است که همراه با رطوبت بالا منجر به اوضاع ناخوشایندی خواهد شد. شستشوی دقیق و کامل بدنه و پدهای سلولزی سبب خواهد شد تا این چالش به کلی از بین برود. همچنین از جمله توصیه های حیاتی برای کولرهای سلولزی، تخلیه کامل آب در هنگام جمع آوری این دستگاه تا سال بعد است.

امکان تبدیل کولر پوشالی به سلولزی وجود دارد؟

به صورت فنی و تخصصی، امکان این تبدیل به سادگی وجود دارد. در واقع با توجه به اشتراکات سخت افزاری و قطعه ای بسیار مشابه در این دو دستگاه، می توان مزیت های یک نوع سلولزی را برای انواع پوشالی هم ایجاد کرد. هزینه های اولیه اجرای این ایده هم اگر چه کمی بالا است اما توجه داشته باشید که در بلند مدت و پس از راه اندازی نمونه های سلولزی، هزینه های جانبی به مراتب کمتر شده و جبران قیمت اولیه بالاتر را خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *